De krant die je leest van A tot Z
Maandag 13 Juli, 2020

maandag 11 november 2019

Nieuws:

Wel vijfhonderd kinderen bij sprookjesachtig Sint Maarten in Haren

Door: Redactie

De trouwe Dorpskerk was maandagavond weer getuige van een sprookjesachtig evenement voor kinderen, georganiseerd door Ondernemend Haren. Rond 17.00 uur verzamelden ongeveer 500 kinderen zich met hun lampionnen (en hun ouders) rond de kerktoren.

In de bomen waren lampionnen opgehangen en tezamen met de reeds aanwezige feestverlichting zorgde dit voor een prachtige sfeer. De kinderen kregen het echte verhaal van Sint Martinus te horen (de man die zijn kleding deelde met armen). Natuurlijk was er ook tijd voor het zingen van Sint Maartenliedjes.

3 reacties

Inwoner zegt:

Vast een leuke bijeenkomt maar toch niet helemaal wat je je bij Sint Maarten voorstelt. De kinderen zouden m.i. van deur naar deur moeten gaan om daar hun liedjes te zingen. Volgens mij is dat ook het hele idee achter sint maarten lopen.

Vind het eerlijk gezegd nogal jammer dat de ondernemers in Haren wel graag willen dat de ouders hun geld besteden bij de ondernemers in Haren maar diezelfde ondernemers zich, bij een dergelijk kinderfeestje, er nog al makkelijk er vanaf maken. Gelukkig waren er ook nog een aantal ondernemers die het wel begrepen en de kinderen gewoon aan de deur ontvingen.

Redactie zegt: Na afloop van deze bijeenkomst verspreidden kinderen zich over het dorp om langs de winkels te gaan. Dit nog even ter aanvulling.

13 november 2019 om 13:04
Ondernemend Haren zegt:

@Inwoner
Het is juist de bedoeling van de ondernemers dat de kinderen weer de wijken in gaan en langs de deuren gaan om te zingen.. Dit gebeurde al jaren niet meer omdat iedereen het dorp in ging en daarna klaar was… Ik hoop dat u nu begrijpt wat de achterliggende gedachten van dit gezamenlijke “Lampionnen festijn”is..

Groet,
Daphne-Ondernemend Haren

14 november 2019 om 10:05
Ouder met 2 kinderen zegt:

Ik was er bij met mijn 2 kinderen en ik moet zeggen dat wij enorm genoten hebben. De sfeer, de lampionnen, de muziek. En dan het verhaal van Sint Maarten en met z’n allen zingen. Ik vond het juist een verfrissend idee en gericht op samenzijn i.p.v. zoveel mogelijk snoep krijgen.

Als ik even snel een rekensommetje maak van de kosten, die neem ik aan door de ondernemers betaald zijn: lampionnen, verhalenverteller, pianist, het inkopen en verpakken van de cadeautjes + de hele organisatie erom heen… Ik weet het niet precies, maar het lijkt me duurder dan even snel iets aan de deur afgeven. (Daar is toch vaak het snoepgoed van het goedkoopste niveau en is de sfeer ver te zoeken omdat ze eerst met 40 kinderen per winkel in de rij staan.)
Wij wonen in Oosterhaar en wij hebben zeker 30 kinderen aan de deur gehad, daar waar het in het verleden slechts 5 a 10 waren. Maar dat kan natuurlijk ook toeval zijn.

Hoe dan ook. Wij vinden het een goed initiatief!

14 november 2019 om 11:24

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.