De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 21 augustus, 2019

woensdag 13 maart 2019

Nieuws:

Veroordeeld wegens uitbuiting

Door: Redactie

Henk L. en zijn vrouw Marian uit Haren zijn in hoger beroep opnieuw schuldig bevonden aan het uitbuiten van een hoogbejaarde demente dame in Haren.

Ze waren in de positie terechtgekomen waarin ze het vertrouwen van de afhankelijke dame genoten. Dat vertrouwen hebben ze volgens het Hof op beschamende wijze misbruikt. Ze wisten bijna 300.000 euro van de bejaarde naar eigen rekeningen te sluizen, deels onder het mom van schenkingen en uurloon voor verleende mantelzorg. Het Hof veroordeelde het stel tot 18 maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Waarschijnlijk moeten ze ook de opbrengsten van hun uitbuiting aan de staat betalen. Daarover wordt later beslist. Het stel woonde aan de Ruigelaan in Haren.

3 reacties

InwonervanHaren zegt:

Volgens de berichten was er toch substantieel meer geld verdwenen van de rekening van het slachtoffer?

13 maart 2019 om 19:03
W.d.H. zegt:

Dit is ronduit belachelijk en een aanfluiting van het rechtssysteem! Het onrecht heeft gezegevierd! Wat zullen ze lachen deze oplichters, dat ze in hoger beroep nog eens vier maanden lagere gevangenisstraf kirjgen, waarvan ook nog eens een derde voorwaardelijk is gemaakt, hetgeen in eerste instantie onvoorwaardelijk was. Het O.M. achtte bewezen dat deze oplichters maar liefst € 839,000(!) hadden verduisterd van respectievelijk de bejaarde mevrouw uit Haren, de kasinhoud van een stichting t.b.v. autistische kinderen en een echtpaar uit Drenthe. Van de opgelegde straf moeten ze 12 maanden zitten, wat in de praktijk dus neerkomt op 8 maanden want zo werkt het in Nederland…
Hier gaat dan nog het voorarrest van af, dus deze criminele echtelieden staan na een paar maanden al weer op straat in Jubbega waar ze nu tijdelijk in bij een bevriende kunstenaar in huis wonen. De rechter heeft bepaald dat ze nu dus slechts € 300.000 hoeven terug te betalen. Daarmee is de slogan ‘misdaad loont’ dus waarheid geworden, aangezien er een half miljoen euro aan de strijkstok is blijven hangen van de familie L. De prijs daarvoor is weliswaar een paar maanden verblijf in een penitiaire inrichting, maar ik kan het niet zo snel verdienen!

15 maart 2019 om 16:39
W.d.H. zegt:

Nu is vandaag bekend gemaakt dat dit oplichtersstel in cassatie gaat. Dit betekend dus dat het hele circus opnieuw begint en nog meer gemeenschapsgeld zal worden verspild aan deze profiteurs. Het gaat dus nog een hele tijd duren voordat deze lieden worden opgesloten. In plaats Van berusting in het feit dat ze na de uitspraak van het hoger beroep er bijzonder goed mee wegkomen, wordt nu schaamteloos ingezet op vrijspraak door een eventuele vormfout in het rechtsproces, waarmee ze de verantwoordelijkheid voor hun daden op lafhartige wijze willen ontlopen. Schande! Het is nog altijd zo dat wie z’n billen verbrand heeft op de blaren moet zitten. Het is te hopen dat de Hoge Raad ze hun ‘verdiende loon’ geeft!

20 maart 2019 om 23:25

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.