De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 21 januari, 2021

zaterdag 23 december 2017

Nieuws:

Wat ik zeggen wou…

Door: Redactie

 

De discussie over de bestuurlijke toekomst van Haren speelt inmiddels meer dan 4 jaar. De partijen die de burgerraadpleging en gemeenteraadsverkiezing in 2014 verloren, hebben de uitslag nooit willen accepteren. Hierdoor zijn de tegenstellingen in de gemeenteraad verscherpt. Binnen de bevolking is verdeeldheid gezaaid door het verspreiden van onjuiste informatie. Zowel de provincie als oppositiefracties in de gemeenteraad hebben zich hieraan schuldig gemaakt. Dit had nooit mogen gebeuren.  Net zo min als het onjuist informeren van de Tweede Kamer. Hoe hebben raadsleden van Haren – gekozen volksvertegenwoordigers – aan de Kamer durven schrijven dat het herindelingsproces sinds 2014 ‘zorgvuldig is doorlopen’? In het belang van de burgers van Haren roep ik iedereen op: laten we eerlijk zijn!

 

Gustaaf Biezeveld, voorzitter Burgercomité Haren

dec19-biezeveld

6 reacties

Henk zegt:

Nou Gustaaf, je clubje heeft ons ( de inwoners van Haren) al miljoenen gekost. Stop met vertragen en maak iets moois van je leven. Dat wou ik even zeggen…

23 december 2017 om 19:54
Peter zegt:

Heer Biezeveld, waarom?
Waarom een dergelijk stuk schrijven, waar je enkel naar de ‘andere partij’ kijkt…

Bezint, eer ge begint.

PS:
Gefeliciteerd met uw promotie naar voorzitter, altijd gedacht dat u ‘slechts’ woordvoerder was.

24 december 2017 om 07:58
Dorpeling zegt:

Gustaaf leeft al jaren in de mist van z’n fantasie. De grote boze wereld spant samen tegen hem en niemand die begrijpt hoe het zit, behalve hij. Haren arm Haren, laat zich polariseren door zo’n gefnuikte import jurist. Bij de juridische faculteit hadden ze het al snel door, wegwezen met dit man. Maar nu zit Haren ermee. Gustaaf, alsjeblieft, laat Haren maar over aan de echte Harenaren en zoek een leuke hobby.

24 december 2017 om 10:31
Rene Valkema zegt:

Gustaaf, met alle respect. Het burgercomite heeft aantoonbaar veel verkeerde informatie verspreid.
Zelfs nu weer zeg je dat het proces ‘onzorgvuldig is doorlopen’ . Weet jij het beter dan de RvS? Dit hoogste rechtsorgaan heeft jouw brieven en documenten ontvangen en gewogen bij de beoordeling van het herindelingsadvies heeft de RvS geoordeeld dat het proces zorgvuldig is doorlopen.
Dat is de realiteit en het is wel zo eerlijk dat te erkennen.
Ja er is sprake van tegenstellingen in het dorp. Daarover heb ik eind vorig jaar in het dvhn geschreven. Tegenstellingen die gevoed worden met populistische argumenten in plaats van zakelijke en politieke criteria.
Dat politieke is niet jouw ding, dat geeft niet, jij bent een goede civiel jurist. Alleen jouw juridische ‘waarheid’ is onvergelijkbaar met de politieke realiteit.
Dat zijn de twee werelden die verdeeldheid zaaien.
Insinueren dat de oppositie de uitslag van. 2014 nooit heeft aanvaard is ongepast. Zij gingen de verkiezingen in met als standpunt herindelen met Groningen. Dat was duidelijk. Ook GVH was duidelijk. D66 koos voor herindelen, het liefst met Tynaarlo, en als dat niet lukt met Groningen.
D66 pleegt kiezersbedrog door nu te kiezen voor zelfstandigheid. Dit ondanks dat alle seinen op rood stonden.
En ja men praat er nu een mooi verhaal aan, maar dat is politiek geneuzel op de vierkante centimeter waarbij men het zucht en inzicht is kwijtgeraakt voor wie de gemeente haar zaken goed moet regelen voor de lange termijn.
En daar wringt de schoen, want ook jij zegt dat binnen vier jaar haren moet herindelen met tynaarlo. Dus voor de lange termijn is ook volgens jou herindelen nodig.
Alle deuren zijn dicht behalve die naar Groningen. Geen wonder dat de provincie zegt ‘nu neem ik mijn verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het lokale bestuur’. Precies zoals ze altijd heeft gezegd. Precies zoals het staat in het Harense beslisdocument voor zelfstandigheid.
En wat die kwaliteit betreft daarvan heeft haren zelf twee keer gezegd dat die onvoldoende is.
Jij voor je ogen voor die realiteit en creert daarmee een beeld van een Boze buitenwereld en voed de tegenstellingen.
Denk daar maar eens over na.

24 december 2017 om 10:38
Ben zegt:

@rene valkema,

lijkt meer op dat de pot verwijt dat de ketel zwart ziet.

27 december 2017 om 18:06
R. Leon zegt:

Ghehe, en nu durft die oproerkraaier nog niet eens te reageren op de reacties. Weg met dat clubje dat alleen maar geld kost en verdeeldheid zaait!

4 januari 2018 om 14:25

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.