De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 11 december, 2019

dinsdag 04 juni 2019

Column:

Webcolumn juni (J.E. Bosch)

Door: Redactie

Harma

Ik kan u bij dezen kond doen van het feit dat ik nogal tamelijk sterk ben geïnteresseerd in het weer. Dat is al zeer geruime tijd zo. Ik ben dan ook in het bezit van meerdere interessante weerwerkjes, waaronder “Weet je Weertje” van wijlen Jan Pelleboer. Lage wolken, hoge wolken, sluierwolken, kleine schaapjes, grote schaapjes alto- en strato cumuli; het is allemaal gesneden cake voor mij. Mijn lieftallige echtgenote noemt mij te hooi en te gras Jan Pellebosch!!.

Verder volg ik de reguliere weerlieden natuurlijk op de voet. Willemijn bijvoorbeeld. Hooggehakte en fors gebeend wandelt zij van het ene hogedrukgebied naar het andere. En dan ook nog Diana Woei in ons aller Dagblad. Ja en dan komt onvermijdelijk Harma in beeld. Ik sta er ’s morgens mee op en ga er gelukkig ’s avonds niet mee naar bed, want op dat tijdstip is zij niet op de radio. Ín soms iets vervalst plat Gronings (zonder ondertiteling) maakt zij ons via Radio Noord deelgenoot van haar bevindingen. Ik weet bij het ontwaken, dankzij Harma wat voor weer het de afgelopen nacht in Ten Post was en dat in Sibboer’n autoroet’n kraab’n de boodschap was. En verder viel er in Noordbrouk guster drei millimeter neerslag.

Vanavond (4 juni) krijgen we volgens Harma te maken met forse regen- en onweersbuien. Maak je borst maar nat! Autoroet’n kraab’n zat vandaag niet in de verwachting!

1 reactie

InwonervanHaren zegt:

Mooi. Weet’n we dat ok weer.

4 juni 2019 om 17:05

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.