De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 15 oktober, 2019

dinsdag 09 juli 2019

Nieuws:

Advertorial: Nieuw voor het onderwijs: Het Deugdenspel Doeboek

Door: Redactie

Per 17 juli 2019 verkrijgbaar via o.a. bol.com en de erkende boekhandel. Steeds meer scholen werken via ‘deugden’ aan sociale en persoonlijke competenties van leerlingen. Daarom is er veel vraag naar een praktisch boek met informatie, voorbeelden en tips, dat leraren ondersteunt bij het inzetten van deugden in de klas. Dat boek is er nu: Het Deugdenspel Doeboek; spelenderwijs karakter ontwikkelen. Het is samengesteld met bijdragen geschreven door en voor leraren. Een handig en inspirerend boek, fijn om te lezen in de zomervakantie. Een boek dat iedere leerkracht helpt om het nieuwe schooljaar te starten met een uitstekende sfeer in de klas.

Het Deugdenspel Doeboek
Deugden zoals doorzettingsvermogen, eerlijkheid en geduld, zijn de bouwstenen van het karakter en de basis voor een succesvol leven. Hoe stimuleer je leerlingen bij het ontwikkelen van die positieve eigenschappen? Hoe geef je leerlingen een sterke basis mee voor de rest van hun leven? Het Deugdenspel Doeboek steunt en inspireert leerkrachten en iedereen die werkt met jongeren.

Praktisch boek voor de leeftijd 9+ (middenbouw, bovenbouw, voortgezet onderwijs).
Leert hoe je deugden op een speelse en vanzelfsprekende manier kunt integreren in reguliere lessen en omgang met elkaar.
Tot stand gekomen in nauwe samenwerking met enthousiaste leerkrachten en leerlingen; het staat boordevol met hun ideeën en ervaringen.
Sluit aan bij SLO-kerndoelen (34 t/m 39; mens en samenleving).

INCLUSIEF:
Introducties
Reflectievragen voor jezelf
Ervaringen van leerkrachten
Vragen om over deugden te filosoferen
Toepasselijke filmpjes, liedjes en spelletjes
Creatieve werkvormen
Verhalen en boekentips
Praktijkverhalen uit de klas
Toegang tot digitale educatieve materialen: https://bit.ly/2S9j0PQ

Het Deugdenspel – 52 deugdenkaarten
Het Deugdenspel Doeboek is gebaseerd op de ervaring van leerkrachten die zogenoemde ‘deugdenkaarten’ met leerlingen gebruiken. Nadenken over jezelf en in gesprek gaan over normen en waarden: dat alles gaat gemakkelijker met Het Deugdenspel (leeftijd 9+). Op 52 deugdenkaarten staan duidelijke omschrijvingen van karaktervormende eigenschappen, zoals eerlijkheid, respect en geduld. Dit maakt deugden praktisch en bespreekbaar, je krijgt er meer grip op. De vrolijke cartoons houden het luchtig.

Via www.keiindeugden zijn veel meer materialen verkrijgbaar. Je kunt je hier ook aanmelden voor de (gratis) deugd van de week, of voor een online programma dat je in je eigen tempo, in je eigen tijd kunt volgen.

Meer weten?
Aantal pagina’s: 178 (A4 formaat)
Prijs: € 27.50
Extra: Deugdenposter (A3 formaat) en toegang tot educatieve materialen
Auteur: Annelies Wiersma
Illustrator: Bart van der Kraan
Uitgeverij: ACT on Virtues (Groningen)
Druk: 1e druk (verwacht op 15 juli 2019)

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.