De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 15 oktober, 2019

dinsdag 02 juli 2019

Nieuws:

Al voor de helft naar Malawi gefietst door Harense World Servants

Door: Redactie

Afgelopen weekend was het zo ver. De 24-uurs fietsactie van World Servants Haren.

Na 2.220 kilometer gefietst te hebben met gemiddeld 25 km per uur, circa drie uur slaap per persoon en nul lekke banden is het ze gelukt. Met elkaar hebben de tien jongeren in estafette 24 uur gefietst. Slapen mocht bij Energy aan de Hortuslaan. Ze begonnen zaterdag 29 juni om haf 12 en kwamen zondag 30 juni om iets na half 12 weer aan bij het Gorechthuis in Haren.
Mede dankzij het grote aantal vrijwilligers die alles tot in de puntjes voor elkaar hadden en alle mee-fietsers die samen ook 1.570 kilometer hebben gefietst, was de fietsactie een groot succes. In totaal hebben ze 3.790 kilometer gefietst en hebben daarmee de helft van de afstand (hemelsbreed) naar Malawi gefietst.

Eén van de World Servants, Ellemijn Oosterhuis, vertelt bij de finish moe maar voldaan: “Het was fantastisch om te doen! Zo veel mensen die ons elke keer weer kwamen aanmoedigen, daar krijg je toch veel energie van! Nu wel ontzettend moe, maar het was het allemaal waard omdat ik weet dat dit allemaal gaat bijdragen aan goed onderwijs in Malawi. Dat is natuurlijk waarvoor we het doen.”

Uiteindelijk hebben ze met de fietsactie ruim € 3.500 opgehaald en de sponsoring blijft nog komen. Wilt ook nog bijdragen aan de school in Malawi, dat kan: u kunt een gift over maken naar NL39 TRIO 0338 3163 31 t.n.v. World Servants en o.v.v. Groep Haren.

Nog een dikke maand en dan is het zover. Dan gaan de 10 jongeren vanuit Haren bouwen aan verandering in Malawi. Op 5 augustus zullen we daadwerkelijk vertrekken. U kunt de jongeren in Malawi ook volgen via www.volg.ws/ma319
Voor meer informatie over World Servants Haren kunt u kijken op www.wsharen.nl.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.