De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 18 Juli, 2019

maandag 24 juni 2019

Nieuws:

Android telefoons voor mensen met visuele beperking: 28 juni

Door: Redactie

De Oogvereniging Groningen en Visio Haren houden vrijdag 28 juni de themamiddag ‘Toegankelijkheid van Android-telefoons voor mensen met een visuele beperking.’
Veel slechtziende en blinde mensen gebruiken Apple. De iPhone was de eerste goed toegankelijke smartphone. Tegenwoordig zijn Android-toestellen echter ook steeds beter toegankelijk voor slechtziende mensen. De spraakbesturing werkt goed, er zijn veel handige apps en niet onbelangrijk: ze zijn goedkoper dan Apple.

Nieuwe ontwikkelingen en vragenuur
Ergotherapeut Vanessa Buijnink van Visio verdiepte zich in de nieuwe ontwikkelingen van de Androidtelefoons. Zij vertelt daar meer over tijdens het eerste uur van de Digiwijsbijeenkomst. In uur twee, van 14.00 tot 15.00 uur, is er een Digiwijs-vragenuur met vrijwilligers van de Oogvereniging. De aanwezigen kunnen dan vragen stellen over de telefoon, computer of tablet. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Top 10
Visio heeft een Android top-10 samengesteld met handige apps voor op de Androidtelefoon. Deze top-10 is te vinden op het Kennisportaal van Visio, https://kennisportaal.visio.org/ , net als de handige luisterboeken-app van de Daisyspeler en de app ‘Hoge Nood,’ die uitlegt waar het dichtstbijzijnde openbare toilet is.

Digiwijsbijeenkomst Android-telefoons

28-06-2019 | 13.00 tot 15.00 uur

Koninklijke Visio, Rijksstraatweg 61, Haren

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.