De krant die je leest van A tot Z
Maandag 19 augustus, 2019

maandag 03 juni 2019

Nieuws:

Astoria wint Fijke Liemburgtoernooi 30 mei na strafschoppen

Door: Redactie

De 40e editie van Het Fijke Liemburg Horecavoetbal Toernooi is zeer geslaagd verlopen. Organisatoren Pieter Jan Jansen en Henk Niemeijer hadden met de hulp van de vaste FLHT-vrijwilligers een strak schema geprogrammeerd waar de 22 deelnemende teams gingen spelen om het kampioenschap in de 7×7 en 11×11 competitie.

De ochtend begon helaas wat druilerig, maar dit was geen probleem voor deelnemers. In het 7 tegen 7 toernooi mochten Eetcafé Uniek en Ristorante Pizzeria Sa Capanna 2 spelen om het kampioenschap, dat werd gewonnen door Sa Capanna.

Het 11 tegen 11 toernooi was ook zeer spannend. Paviljoen Appelbergen 2 en Astoria bereikten de finale waar de reguliere speeltijd eindigde in een 1-1 stand. Astoria schoot de strafschoppen vervolgens beter in en mag zich komend jaar kampioen van de Harener horeca noemen.

Ook vele toeschouwers hadden de weg gevonden naar sportpark de Groenberg geholpen door de zon die inmiddels was doorgebroken en was het erg gezellig langs de lijn van het gastvrije VV Glimmen.

6 reacties

Geert zegt:

Helaas leverde voor 2 spelers van het winnende Astoria deelname aan het toernooi een disciplinaire schorsing op bij Gorecht 1.
2 dagen na de feestvreugde degradeerde Gorecht zonder inbreng van deze 2 spelers..

5 juni 2019 om 23:58
Henk zegt:

@geert; Het lag heus niet aan deze 2 jeugdige spelers!!! Als je als team in 89e minuut met 2-0 voorstaat en het dan nog 2-2 wordt in blessuretijd, zeer slecht!

6 juni 2019 om 18:05
Jaap Jan Vels zegt:

Een juiste constatering maar wat wil Geert hier verder mee zeggen?

7 juni 2019 om 07:42
peter zegt:

Wellicht even toelichten waarom er sprake is van een schorsing?

7 juni 2019 om 08:23
Geert zegt:

@jaap-jan vels: u bent hockeyer?
De 2 spelers die niet meer mee mochten doen waren de laatste tijd basisspeler of 1e wissel. Dan lever je zoiezo kwaliteit in. Nu kwam er nog een clown in met een masker /gezichtsbeschermer op..

10 juni 2019 om 09:42
Jaap Jan Vels zegt:

@geert:
Mogelijk denk je bij een dubbele voornaam aan hockey, echter niets is minder waar: heb altijd gevoetbald (of wat er voor door moest gaan…).

Heb begrepen dat er vooraf afspraken gemaakt zijn, dat vanwege het grote belang van de wedstrijd tegen VEV er niemand van de selectie aan het horecavoetbaltoernooi mee zou gaan doen. Als iedereen zich aan die afspraken heeft geconformeerd, en dat hebben deze 2 spelers ook, is het vrij logisch dat een coach mensen die toch mee gaan doen, niet opneemt in zijn wedstrijdselectie. Wat je ook van de kwaliteiten van de betreffende spelers vindt, kan de coach geen ongelijk gegeven worden. Sterker nog, mogelijk kan je je zelfs afvragen of deze spelers hun team niet in de steek hebben gelaten, voorafgaand aan zo’n belangrijke wedstrijd.

11 juni 2019 om 10:16

Wilt u reageren?




Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.