De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 21 Mei, 2024

donderdag 08 augustus 2019

Nieuws:

Bejaarde vrouw aangerand op Oude Boerenweg Glimmen

Door: Redactie

Op vrijdagmiddag 2 augustus is een bejaarde vrouw aan de Oude Boerenweg in Glimmen door een man van haar fiets getrokken in een poging haar aan te randen. Dat wordt ons pas vandaag duidelijk. Het incident leidde vorige week wel tot een Burgernetmelding, maar daarin bleef onduidelijk wat er was gebeurd.

De politie deed 2 augustus een melding uitgaan via Burgernet, waarin werd verzocht uit te zien naar een blanke man (rond de 40 jaar) met een verzorgd uiterlijk en blond stekelig haar. Hij droeg een blauwe jas en sprak zonder accent Nederlands. In de melding werd het publiek opgeroepen de man niet zelf aan te houden, maar met spoed 112 te bellen. Doordat nog niet werd gesproken over een zedendelict bleef het bericht onopgemerkt door de meeste media. In een reactie zegt de politie nu dat het hier wel gaat om een zedendelict, maar dat men niet wil uitweiden over hetgeen er precies is gebeurd. Een poging tot verkrachting is waarschijnlijk niet aan de orde, aanranding wél. De politie doet over het onderzoek geen nadere mededelingen.

Naar nu blijkt is de vrouw rond 15.00 uur door de man van haar fiets getrokken en ten val gekomen. Er ontstond een worsteling. Zij verzette zich en gilde, waarna mensen op het tumult afkwamen. Daarop nam de aanrander de benen. De politie doet onderzoek en heeft kleding van de vrouw meegenomen, omdat daarop dadersporen te vinden kunnen zijn.

Oproep
Per saldo blijft de aanrander van Glimmen dus nog spoorloos. Wie tips heeft, zou die aan de politie kunnen melden: 0900-8844 of de tiplijn: 0800-6070.

Signalement:
Blauwe jas
Kort blond stekelig haar
Verzorgd uiterlijk
Rond 40 jaar oud
Spreekt accentloos Nederlands

Foto: J. Lameris 112Groningen/Haren de Krant

3 reacties

Jannes zegt:

Hoe ziek en zielig Kun je zijn dit te doen. Vraag me af of, als de politie wél de reden had opgegeven, men niet actiever was gaan zoeken naar deze dader. Ik was in ieder geval direct op Mn fietste gestapt en velen met mij. Nu heb ik gewoon vaag rond gekeken, niks gezien en vergeten ..

Q zegt:

@Jannes, dat doet de politie natuurlijk niet omdat men bang is dat mensen dan voor eigen rechter gaan spelen.

Renje zegt:

Is er inmiddels al een verdachte aangehouden? Regelmatig fiets ik deze route en dat is niet meer helemaal relaxed tegenwoordig! Je blijft toch kijken of hij misschien toch nog…..

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Ik mis een goede sportwinkel in Haren.

Ga naar het Poll archief