De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 18 Juli, 2019

maandag 24 juni 2019

Nieuws:

Bolt Wegenbouw vertrekt na 56 jaar uit Haren

Door: Redactie

Het bedrijf Bolt Wegenbouw bestaat al sinds 1915. In 1963 vestigde het bedrijf zich in Haren (Oude Middelhorst 13) en verhuisde in 2000 naar bedrijventerrein Felland-Noord. Er was geen reden om Haren te verlaten, totdat de Veiligheidsregio Groningen haar oog liet vallen op deze locatie op de hoek van Felland en Felland-Noord.

Harm Norder, eigenaar: “Vorige zomer stond hier een makelaar voor de deur met de vraag of ons pand te koop was. Ik zei: eigenlijk niet, maar een bod mag je altijd doen.” Het bleek te gaan om een verkenning van de mogelijkheden, omdat de Veiligheidsregio aan Felland-Noord de nieuwe brandweerkazerne van Haren wilde vestigen. Norder: “In de herfst kwamen we toch tot een deal, maar er waren nog heel veel ontbindende voorwaarden. En toen hoorde ik in december de burgemeester van Haren zeggen, dat het rond was.”

In februari van dit jaar is er een bodemonderzoek gedaan en pas daarna kon de koop worden bevestigd. “Tja, het was toen wel kort dag. Op 1 juli wordt de locatie overgedragen, dus we hadden niet veel tijd om een andere plek voor ons bedrijf te zoeken. In Groningen en Haren konden we geen geschikt pand vinden, we zijn uiteindelijk in Zuidbroek uitgekomen op het bedrijventerrein De Gouden Driehoek.”

Zuidbroek is geen Haren, maar het is ook wel weer grappig om te zien dat het bedrijf terugkeert naar de roots.Want in Zuidbroek werd Bolt Wegenbouw opgericht in 1915.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.