De krant die je leest van A tot Z
Zondag 9 Mei, 2021

woensdag 07 april 2021

Nieuws:

Broodje met … Renée Luth Oud-Stadsdichter blikt terug en kijkt vooruit

Door: Redactie

Renée Luth (41) uit Haren, dichter en beeldend kunstenaar, vertelt over haar drijfveren en bronnen. Friso Bavinck gaat met haar in gesprek tijdens een ‘Broodje met …’ vanaf donderdag 15 april. In verband met de coronamaatregelen is het interview van tevoren opgenomen in Galerie Aanblick in Haren. Het wordt die dag vanaf 12.00 uur via geboektinharen.com/film uitgezonden. De filmische verslaglegging door cineast Willem Hoiting blijft de komende maanden te bekijken.

Poëzieliefhebber en oud-docent Nederlands, Friso Bavinck spreekt met Renée Luth over haar al vroege dichterschap, de dichtersprojecten waarbij ze betrokken raakte, de periode dat ze als Groninger Stadsdichter werkzaam was en al haar toekomstplannen. Recent verscheen haar derde bundel ‘Zeemeerminnen zinken niet’, dat ze ook zelf rijkelijk illustreerde. De bundel kan bij Boekhandel Boomker besteld worden. Luth zal al die exemplaren persoonlijk signeren.

De opnamen vonden plaats in Galerie Aanblick aan de Kromme Elleboog in Haren. In voorgaande jaren was de galerie op lokaal niveau regelmatig het middelpunt van de Landelijke Poëzieweek.
Renée Luth zal tijdens die Broodje met … ook verschillende van haar eigen gedichten voordragen. ‘Broodje met …’ is een initiatief van de Commissie Letteren van de Culturele Raad Haren in samenwerking met het Nutsdepartement Groningen-Haren, Forumbibliotheek Haren en boekhandel Boomker.

Broodje met … dichter Renée Luth in gesprek met Friso Bavinck

Donderdag 15 april 2021 vanaf 12.00 uur te bekijken via www.geboektinharen.com/film

Aanmelden is NIET nodig.

Lees ook: https://www.geboektinharen.com/post/plog-5-februari-2021

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.