De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 6 Juni, 2020

woensdag 25 maart 2020

Nieuws:

Brutale inbraak bij Boase. Inbrekers staan op beeld en geluid.

Door: Redactie

Twee jongemannen hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken bij kledingwinkel Boase aan de Kerkstraat in Haren. De winkel is goed beveiligd, waardoor er goede beelden en stemmen van de daders zijn vastgelegd. De politie was binnen zes minuten ter plaatse, maar toen waren de daders al weggereden in een kleine donkerkleurige auto. Op de foto boven (dat is dus geen filmpje!) ziet u het moment dat één van de daders de deur binnenkomt. Onder ziet u de tweede dader die met een grote plastic (vermoedelijk) bigbag de winkel binnenkomt. De camerabeelden worden door de politie onderzocht, zegt eigenaresse Marjan Nijboer.

Marjan Nijboer vindt het heel vervelend en verdrietig wat er is gebeurd. Ze heeft op de camerabeelden gezien dat de jongens heel doelgericht naar bepaalde (dure) merkkleding liepen en daar een grote plastic zak (stevig plastic, licht gekleurd) vulden. “Er zijn jassen weg van het merk Parajumpers en truien van het merk Repeat.” Een getuige, die niet ver van de winkel woont, werd wakker van het alarm en heeft gezien hoe de twee inbrekers in een auto met hoge snelheid wegreden. Die auto stond geparkeerd naast de begraafplaats, enkele meters verderop, met de neus in de rijrichting.

Help mee met de opsporing
De politie in Nederland kan slechts 5% van de misdrijven oplossen zonder hulp van burgers. In 95% van de opgeloste zaken was de hulp van alerte burgers nodig. Daarom hierbij een oproep om de politie te helpen. We zetten belangrijke feiten op een rij, die u wellicht op een idee kunnen brengen wie de daders zijn.

-inbraak gebeurde tussen 2.00-4.00 uur
-inbrekers forceerden de voordeur aan de Kerkstraatzijde
-de jongens hadden een grote witte plastic zak bij zich
-ze waren donker gekleed en bewogen zich lenig
-tijdens de inbraak spraken ze met elkaar, dat is opgenomen
-er is kleding van Repeat (truien) en Parajumper (jassen) gestolen
-de daders zijn gevlucht in een kleine, donkergekleurde auto

Hoe kunt u helpen?
1.Wie heeft deze nacht tussen 2.00-4.00 uur opvallende bewegingen gezien in het centrum van Haren?
2.Wie beschikt over camerabeelden van deze tijdstippen (winkels en particulieren) die stukjes van de straat opnemen? Graag bewaren voor het onderzoek.
3.Wie heeft horen praten over deze inbraak (of andere inbraken in kledingwinkels in de buurt)?
4.Wie heeft horen opscheppen door daders of vrienden van de daders?
5.Wie signaleert op internet verdachte aanbiedingen van de genoemde kledingmerken?

Wilt u helpen, geef dan informatie door aan de politie: 0900-8844
Wilt u anoniem tips doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (of via website www.meldmisdaadanoniem.nl)
Ben je de dader: geef je aan.

Update dinsdag 14.45 uur: De politie is actief bezig met deze inbraak en heeft winkels bezocht om camerabeelden op te halen. Oplettende tipgevers laten de krant weten dat rond het tijdstip van de inbraak een witte auto opvallend heen en weer heeft gereden door het centrum. Direct na de inbraak stopte dat patroon. Het is nu de vraag of mensen een verband kunnen leggen tussen de kleine zwarte vluchtauto en een witte middelgrote auto. Beiden zouden afgelopen nacht dus niet thuis zijn geweest. Heeft u aanwijzingen voor de politie? Bel 0900-8844.

Update dinsdag 17.15 uur: Op de opnamen is de stem van één van de inbrekers vastgelegd. Uit een transcriptie valt op te maken, dat één van de daders duidelijk de leiding had en min of meer aanwees wat precies meegenomen moest worden en wat niet.  Het duo lijkt dus in de verhouding ‘baas en hulp’ met elkaar om te gaan. Er is zelfs een naam te verstaan. Misschien dat iemand hierin een aanwijzing ziet.

Dader 2:

1 reactie

rolf zegt:

Eh volgens mij doet het filmpje het niet!!

Redactie zegt: Dit is geen filmpje maar een foto. Is inderdaad even misleidend. Hier ziet u het filmpje wel: https://www.harendekrant.nl/nieuws/zo-snel-ging-de-inbraak-bij-boase/

25 maart 2020 om 14:42

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.