De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 7 februari, 2023

maandag 07 maart 2022

Nieuws:

Eerste grote actie Haren voor Oekraïne (zaterdag) was groot succes. Spullen zijn onderweg. Volgende actie: 11 en 12 maart.

Door: Redactie

Sandra Kailola van Fysiotherapie Raadhuisplein was één van de drijvende krachten achter een inzamelingsactie voor Oekraïne afgelopen zaterdag in Haren. Ze spreekt van een groot succes. Inmiddels zijn alle ingeleverde spullen op weg naar Oekraïne.

Zaterdag vanaf 8.30 uur liep het storm in een leegstaand winkelpand aan het Raadhuisplein in Haren (foto). Het was een komen en gaan en de winkelruimte vulde zich met levensbehoeften. Het heeft Sandra ontroerd toen twee Oekraiense vrouwen, net in Haren gearriveerd op zoek naar een opvangplek, de winkel binnenkwamen. “Doordat we Oekraiense vlaggen hadden hangen dachten ze dat ze zich hier moesten melden. Volgens Sandra Kailola werd zij door de beelden van de oorlog zo diep geraakt dat ze deze Harense actie op poten wilde zetten. Ze kreeg ondersteuning van Ondernemend Haren.

Vrijwilligers (waaronder ondernemers) kwamen na afloop van de dag helpen met inladen (foto) en inmiddels zijn alle hulpgoederen in particuliere auto’s naar een depot in Sappemeer gereden, van waaruit een vrachtwagen is vertrokken naar het oosten. Tekst gaat verder onder de foto.

Volgende actie vrijdag en zaterdag
Wie nog geen spullen heeft kunnen brengen, krijgt een nieuwe kans vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. In een boerderij aan de Oosterweg in Haren kunnen spullen worden ingeleverd, die daarop rechtstreeks op transport gaan. Lees en doe mee: https://www.harendekrant.nl/nieuws/hulptransport-oekraine-lever-spullen-in-aan-de-oosterweg-12-te-haren/

2 reacties

Janssen zegt:

Kailola, spullen brengen naar het meest corrupte land op dit moment. Jullie snappen het helemaal!

30 november 2022 om 08:58
Ben zegt:

@Janssen

kijk eerst hiereens na
https://www.youtube.com/watch?v=ZUusfSwUv-4
Asielzoekers krijgen in Groningen 3 maaltijden per dag, gezinnen in ARMOEDE niks. Hoor waarom!

welk land is corrupt?

3 december 2022 om 14:44

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Biotoop moet kunnen uitbreiden naar Hortus, zoals in hun plan staat.

Ga naar het Poll archief