De krant die je leest van A tot Z
Zondag 9 Mei, 2021

zondag 21 februari 2021

Nieuws:

Fusie Haren-Groningen in tv-programma Pointer

Door: Redactie

Op 22 februari om 22.20 uur wordt op NPO2 het programma Pointer uitgezonden.

In het programma wordt de vraag opgeworpen wat voor effecten (positief of negatief) gemeentelijke herindelingen hebben op dorpsgemeenschappen. Natuurlijk kwam de redactie ook naar Haren om de sentimenten te horen.

In het programma laat men zien hoe veel mensen in Haren nog worstelen met de gevolgen van de herindeling van 2019, waarbij Haren ‘opging’ in Groningen. Meer over dit programma:
https://pointer.kro-ncrv.nl/inwoners-haren-twee-jaar-na-fusie-met-groningen-nog-altijd-boos

6 reacties

Stefan zegt:

Koen Schuiling wil er alleen zijn voor de mensen in de stad. Is ook weer duidelijk.
Haren verdient zoveel beter dan dit.

22 februari 2021 om 23:16
Jaap Jan Vels zegt:

Ik lees op de site van het Harener Weekblad dat de burgemeester van de stad Groningen zich niet zoveel kan voorstellen bij onvrede onder Hareners. Genoemd worden allerlei zaken die nu beter of verbeterd zijn, of verbeterd gaan worden. Ook zaken die door de Gemeente Haren gewoon uitgevoerd zouden zijn, of dit zelfs door bewoners zelf verzorgd zijn. Om maar even aan te geven hoe groot de kloof is tussen gemeentehuis in Groningen en veel burgers in Haren en wellicht ook Glimmen, Onnen en Noordlaren is.

Maar goed, we kunnen de burgemeester niet de schuld geven van iets waar hijzelf geen invloed op heeft gehad. Het enige dat nu belangrijk is, dat de gemeenteraadsleden (niet alleen die uit Haren) en wethouders zich vaker laten zien in onze dorpen, en dan niet alleen bij de geregisseerde afspraken/bezoekjes maar gewoon op straat. Daarmee krijgen zij vast een beter beeld en gevoel bij wat er leeft hier buiten de grenzen van de almachtige en veel belangrijkere stad met haar stadse problematiek.

23 februari 2021 om 10:45
Rolf zegt:

@Jaap Jan Vels, maar dit geeft dus wel een beeld dat de burgemeester zich blijkbaar dus moeilijk kan inleven in de inwoners van Haren

24 februari 2021 om 13:50
Jaap Jan Vels zegt:

@Rolf: dat is helemaal waar. Hij had eerst ook even blijk kunnen geven van enig gevoel voor andere gevoelens van Hareners, en dan pas benoemen wat nu beter gaat of zou gaan. Gemiste kans van de burgemeester.

Maar goed, ook voor de dorpswethouder geldt dat hij weinig besef heeft hoe inwoners van de voormalige gemeente Haren eea beleven, in dit geval met name hoe wij het buitengebied zien en willen blijven zien. Prettig dat er veel tegengeluid te horen is geweest rondom de potentiele zonneparklocaties die zomaar in een gebiedsvisie opgenomen zouden worden (onder het mom van Ja, tenzij….. ipv Nee, mits).

Het blijft dus bittere noodzaak dat burgers en journalisten zich verdiepen in politieke spelletjes rondom wet- en regelgeving.

24 februari 2021 om 16:29
InwonerVanHaren zegt:

Voor de twijfelaars op welke partij ze willen stemmen. Is dit wellicht een idee om mee te nemen.

24 februari 2021 om 16:45
Rodney G. zegt:

Inwoners van Haren: Ik stem op GV Haren, die zijn tenminste eerlijk en betrouwbaar!

26 februari 2021 om 15:45

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.