De krant die je leest van A tot Z
Maandag 13 Mei, 2024

zaterdag 28 september 2019

Nieuws:

Grote toeloop op nieuwe winkels Boekhandel Boomker en Bakkerij Haafs

Door: Redactie

Vrijdag tegen 16.00 uur was het opeens opvallend druk op het Raadhuisplein in Haren. Rond honderd mensen kwamen af op de officiële opening van Boomker Boeken op haar nieuwe locatie aan het Raadhuisplein (na honderd jaar) en de nieuwe concept-bakkerij van Petra en Wilfred Haafs (Bakkerscafé). De bakkerij bestaat deze maand 25 jaar.

 

Foto: De 25-jarige bakkerij , de entree zag er feestelijk uit.

Het waren liefhebbers van boeken en van brood die samendromden om met eigen ogen te zien hoe Ciska Haafs (de moeder van Wilfred) samen met haar kleindochters Amber en Merel de opening verrichtten door een mega-stokbrood door te snijden. Een paar meter verderop en vrijwel gelijktijdig was het de bekende streektaaldichter en taalvirtuoos Jan Siebo Uffen die een lint met boekenleggers handig doorknipte. Daarmee waren beide winkels officieel opnieuw geboren. Later in de boekwinkel op het podium hield Uffen een snedige toespraak (foto boven) in kwatrijnen en sprak voorzitter Jacob Emmelkamp van de Coöperatie Boomker Boeken de menigte toe. Intussen nipte het publiek aan de pro secco.

Intussen was het in het Bakkerscafé van Haafs erg druk. Het publiek beleefde voor het eerst de combinatie van gemakkelijke banken, de beste koffie (De Koffiewinkel) en de bakkerij. Doordat de beide winkels een open verbinding hebben, is er een bijzondere mix voelbaar van cultuur en croissants. Of: van boeken en brood.

Zaterdag kregen de eerste honderd bezoekers een gratis boekengeschenk.

2 reacties

Pieter zegt:

Vanochtend tien minuten in de rij gestaan bij de bakker. Klant is nu minder belangrijk geworden heb ik het idee…. gaat zo goed dat je je klanten best even kan laten wachten. En de eigenaar zat lekker rustig koffie te drinken

antoine zegt:

Toe maar, tien minuten in de rij gestaan op zaterdagochtend. Poeh, poeh. De eigenaar was waarschijnlijk al om 5 uur uit de veren… Mág hij dan even?

Wilt u reageren?




Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Hoog gras in de bermen van de Rijksstraatweg bij Haren?

Ga naar het Poll archief