De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 31 Maart, 2020

maandag 24 februari 2020

Nieuws:

Hoger beroep inzake Jufferpad-moorden

Door: Redactie

Deze week, 26 februari, dient bij het Gerechtshof Leeuwarden het hoger beroep tegen de 22-jarige man uit Eritrea, die in oktober 2017 aan het Jufferpad in Haren twee moorden pleegde.

De man doodde zijn vrouw en haar jonge dochtertje (6) in een vlaag van woede, die (naar hij zegt) was ontstaan doordat de vrouw hem wilde verlaten. In juni veroordeelde de rechtbank de man tot 20 jaar gevangenis, maar zijn advocaat kondigde een hoger beroep aan. Wellicht stuurt deze aan op verminderde toerekeningsvatbaarheid.

Bron: RTVN

2 reacties

Q zegt:

Vind het slap verhaal van de verdediging. Dus als iemand kwaad is zou ie al ontoerekeningsvatbaar zijn en alles mogen doen? Zo komt het namelijk bij mij over

24 februari 2020 om 15:40
Inwoonster zegt:

Toerekeningsvatbaarheid kan iets zeggen over wel of geen voorbedachte rade. En dat maakt uit voor de strafmaat. Als iemand niet toerekeningsvatbaar is dan kan er geen sprak zijn van moord, maar wordt het doodslag. Echter, als iemand niet toerekeningsvatbaar is dan kan een TBS-maatregel worden opgelegd. En dat kan een maatregel zonder duidelijke einddatum zijn. Dus dat betekent dat steeds weer bekeken wordt of iemand na een bepaalde tijd weer terug kan naar de samenleving. In theorie kan dat in het slechtste geval uitdraaien op levenslang.

27 februari 2020 om 16:48

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.