De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 15 April, 2021

maandag 11 januari 2021

Nieuws:

Jan Wittenberg: “Zonneparken ‘verrommelen’ het landelijk gebied blijvend” (audio-interview)

Door: Redactie

Jan Wittenberg van de Stichting Landelijk Gebied Haren zegt dat de gemeente niet zo strak moet vasthouden aan zonneparken als ‘enige weg’ naar klimaatbestendigheid. Hij ziet genoeg andere manieren, zoals zonnepanelen op particuliere daken en op openbare gebouwen. Hij vindt wethouder Philip Broeksma een bestuurder die niet wil luisteren naar de argumenten die hem niet van pas komen in het bereiken van de heilige doelen der duurzaamheid. Die eigenschap stoort Wittenberg.

Als het gaat om de zaak zelf zegt hij dat zonneparken schade toebrengen aan kwetsbare landelijke gebieden en ze zijn bovendien lelijk. Vrij vertaald zegt hij dat zonneparken een landelijk gebied veranderen in een geïndustrialiseerd en verstedelijkt gebied. Dat is blijvend. Hij zegt ook dat het Nationaal Park Drentse Aa haar bijdrage aan Co2-reductie en klimaatbestendiging al ruimschoots heeft geleverd. De gemeente moet haar heil dus elders zoeken.

Luister naar het interview:

Foto: Bestuur van de Stichting Landelijk Gebied Haren, links Jan Wittenberg.

1 reactie

Jan zegt:

Goed interview vind ik. Ben laatst ook donateur van de Stichting Landelijk Gebied Haren geworden. Voordat je het weet is al het landelijk gebied van Haren blijvend aangetast. De komst van de Harener Holt heeft het gebied er al niet mooier op gemaakt.

11 januari 2021 om 21:04

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.