De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 15 oktober, 2019

woensdag 03 juli 2019

Nieuws:

Mango Mobility zoekt tijdelijke vestiging na brand

Door: Redactie

Directeur Jan-Willem Wiersma van Mango Mobility zegt dat hij naarstig op zoek is naar een locatie waar het Harense bedrijf tijdelijk haar werkzaamheden kan voortzetten. “Tegelijk zoeken we een plaats om ons definitief te vestigen”, zegt hij. Daarbij is het allerminst zeker dat Mango Mobility in Haren blijft.

Volgens Wiersma was de locatie aan de Emmalaan een ‘perfecte plek’. Een ruime showroom, parkeerplaatsen en een zichtlocatie langs de doorgaande weg. “We hebben verschillende plekken in Haren bekeken, maar die voldoen niet aan onze eisen”,zegt de directeur. Zijn bedrijf heeft een showroom van 300-500 m2 op een zichtlocatie nodig en ruime parkeervoorzieningen. Hij sluit niet uit dat Mango uiteindelijk kiest voor Haren of de stad Groningen. Mango Mobility verkoopt elektrisch rijden, vooral voor ouderen. Scootmobielen en 45-km voertuigen zijn hits in Haren. Het bedrijf heeft dertien vestigingen in Nederland.

Bedrijfsleider Dion Brouwer (foto uit 2015) is volgens Wiersma emotioneel zeer betrokken bij de dramatische en verwoestende brand. Hij werkt voorlopig vanuit openbare accommodaties, zoals het Nesciohotel aan de Emmalaan. “Ze zijn vooral bezig onze klanten te informeren”, zegt Wiersma.

De oorzaak van de brand blijft nog onduidelijk.

1 reactie

Freek zegt:

Eerst maar eens grondig uitzoeken wat het gevaar is van die elektrische (brom/fiets/auto) mobielen. Die accu’s vliegen met enige regelmaat zomaar in brand! Levensgevaarlijk!!!

3 juli 2019 om 14:02

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.