De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 18 Juli, 2019

woensdag 26 juni 2019

Nieuws:

Nieuw-Erasmusheem nu officieel geopend

Door: Redactie

Met vuurwerk en de onthulling van de nieuwe naam is op maandag 17 juni complex Nieuw Erasmusheem in Haren feestelijk geopend. Het voormalige verzorgingshuis is gerenoveerd; 106 zorgkamers zijn verbouwd tot 50 nieuwe toekomstbestendige duurzame woningen, waar 55+ers zelfstandig kunnen wonen. De (buurt)bewoners kunnen elkaar ontmoeten in het multifunctionele en gezellige wijkcentrum, dat ook in het gebouw is gerealiseerd. De feestelijke opening werd verricht door bestuursvoorzitter Woonzorg Nederland Cees van Boven, eerste nieuwe bewoner meneer Alberts en Julia, één van de kinderen van Buitenschoolse Opvang Haren.

Voor en door bewoners
Of het nou voor een kop koffie, een gezellig praatje of een spelletje klaverjassen is; de (buurt)bewoners zijn van harte welkom in het wijkcentrum. De activiteiten worden voor en door (buurt)bewoners geïnitieerd, georganiseerd en begeleid, met hulp van welzijnsorganisatie Zilverpas. “Woonzorg Nederland is in gesprek gegaan met de wijk en we hebben de buurtbewoners gevraagd waar hun behoefte ligt.” vertelt clustermanager Sonja Gildemacher. “Door de omwonenden te betrekken bij de ontwikkelingen van de plannen, is er voor de bouw al een wij-gevoel gecreëerd in de wijk.”

Duurzaamheid
De woningen en het woongebouw hebben energie label A, door toegepaste verduurzamingsmaatregelen zoals LED-verlichting, aluminium kozijnen met HR-glas, het plaatsen van zonnepanelen en aanbrengen van extra isolatie.

Faciliteiten
Nieuw Erasmusheem biedt ook onderdak aan o.a. Buitenschoolse Opvang Haren, een huisartsenpraktijk, een maaltijdverstrekker en zorginstelling ZINN, die naast thuiszorg ook dagbesteding organiseert voor mensen met een zorgindicatie. Wilt u meer informatie over Nieuw Erasmusheem? www.woonzorg.nl/nieuw_erasmusheem

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.