De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 11 augustus, 2020

maandag 10 februari 2020

Nieuws:

Oosterweg op de schop vanaf 10 februari

Door: Redactie

Vanaf vandaag, 10 februari, is de Oosterweg in Haren tussen de Rummerinkhof en Essenlande (ter hoogrte hockeyvelden) tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. (Brom)fietsers kunnen wel gewoon gebruik maken van de weg.

De afsluiting is nodig om kabels en leidingen te vervangen. Dit gebeurt in drie fasen. De eerste fase duurt naar verwachting tot half april. Aan het eind van deze fase vindt een rijbaanversmalling in de bocht van de Kromme Elleboog richting Oosterweg plaats. Onder begeleiding van verkeersregelaars kan het verkeer, waaronder de bus, passeren. Deze deelfase wordt nog precies gepland.

Kortom, voorlopig kan men beter de Oosterweg vanaf de Kromme Elleboog richting het noorden vermijden. Dit geldt niet voor tweewielers.

4 reacties

Janus zegt:

Misschien gelijk ook even nieuw asfalteren en markeren zodat het voor fietsers en voetgangers wat veiliger word.

10 februari 2020 om 16:14
Q zegt:

Nou voor fietsers is daarlangs ook geen pretje. De jeugd uit de scholen blijft er gewoon halstarrig met zijn 3en naast elkaar rijden (waar je wettelijke zelfs bekeurd voor kan worden). Bovendien word er bij een huis aan de oosterweg aan een dak gewerkt. Deze bouwvakkers zetten gewoon de auto’s op de fietsdoorgang terwijl zij hier dus letterlijk niet mogen komen. Bovendien staan er ook vrachtwagens soms bij de rummerinkhof wat ook voor belemmering zorgt. En de genoemde verkeersregelaars heb ik er nog niet gezien

11 februari 2020 om 11:44
Rolf zegt:

Ook voor fietsers is de Oosterweg geen pretje. Schooljeugd blijft door de versmalling gewoon met zijn 3en naast elkaar fietsen en als je er wat van zegt krijg je elke ziekte en scheldwoord naar je kop geslingerd. De mensen die aan de leidingen werken blokkeren zelf de helft van de tijd ook de doorgang. En aan de Oosterweg word er bij 1 huis aan het dak gewerkt. En ook deze bouwvakkers staan gewoon met hun auto’s op het deel waar de fietsers overheen moeten, dit terwijl ze dus er niet eens zouden mogen komen.

Bovendien ben ik ook geen fan van dat nu zowel aan de Stationstraat als de Oosterweg gewerkt word. Hierdoor word het heel druk op de oosterweg/ kromme elleboog. En de genoemde verkeersregelaars moet ik er nog zien staan.Oh en mensen het eerste deel van de oosterweg en de Kromme Elleboog vallen allebei nog gewoon binnen de 30km zone. Dus er mag niet 50 gereden worden (ook de reden dat de doorgang bij rummerinkhof zo gevaarlijk is)

11 februari 2020 om 19:53
rolf zegt:

Beste Automobilisten,

Jullie mogen nu NIET over de oosterweg bij het gedeelte wat nu smaller is. Ik heb nu al een keer of 6 s’avonds terug van werk gehad dat ik een auto tegemoet kreeg daaro

19 februari 2020 om 11:58

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.