De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 8 december, 2021

zaterdag 21 december 2019

Nieuws:

Open winkeldeuren ‘vreten energie’ – “Is dat gastvrij?”

Door: Redactie

Veel winkeldeuren (ook in Haren) staan open, omdat het de inloop bevordert. Tegelijk verdwijnt veel warmte naar buiten en dat is niet gunstig voor het energieverbruik. Bill Morris van Transition Town Haren ergert zich. Hij zegt: “Duizenden kilowatturen aan energie worden verspild door dit gedachtegoed. Wij moeten allemaal aan duurzaamheid doen als wij de klimaatcrisis een halt toe willen roepen, maar de winkeliers zijn daar blijkbaar doof voor.”

Morris vindt wethouder Philip Broeksma aan zijn zijde. Met de overhandiging van de eerste ‘Deuren Dicht’-bordjes aan drie winkeliers in de Oosterstraat, startte deze op 9 december de ‘Deuren Dicht-actie’ van Groningen Werkt Slim (foto). Het duurzaamheidsplatform van de vier Groninger bedrijvenverenigingen, gemeente en provincie willen hiermee samen met de winkeliers fors besparen op energie. “Nu staan de meeste winkeldeuren de hele dag open. Daardoor gaat er veel warmte verloren. De deur dicht bespaart energie en geld én winkeliers dragen bij aan ons doel om in 2035 CO2-neutraal te zijn”, zegt wethouder Philip Broeksma.

Bill Morris wil graag weten of klanten een gesloten winkeldeur werkelijk ervaren als ongastvrij. Geef uw mening via: transitiontownharen@gmail.com

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.