De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 15 oktober, 2019

dinsdag 09 juli 2019

Nieuws:

Oproep van Hilda Bastiaansen uit Haren: wie redt deze kat?

Door: Redactie

Door Hilda Bastiaansen

Kansloze krijgt kans, dankzij U!

Opeens was ze er! Razendsnel ondanks haar drie pootjes rende ze op het restje eten af, dat er eigenlijk voor de vogeltjes lag. Hongerig schrokte ze alles op en keek ze met vragende ogen om zich heen. “Is er misschien meer”? Het diertje had ik al maanden in de smiezen. Het lag overdag en vaak tot laat in de avond onder de boom van een tuin in de buurt. Het werd eind september en de eerste nachtvorst scoorde een min drie op de thermometer. Geen fijne temperatuur voor zo’n diertje, al kunnen ze veel hebben. In de natuur moeten zich ook maar zien te redden, toch? Ik twijfelde. Als getuige voelde ik mij ongevraagd verantwoordelijk. Bovendien kwam het diertje nu dagelijks het eten van de vogeltjes halen en liet de vogeltjes daarbij voor wat ze waren. Met drie pootjes jagen zette haar op achterstand. De drukke weg voor ons huis vormde een gevaar. Ik zag haar bevriezen als er een auto naderde. Wat als een auto, die standaard toch al te hard reed, bij het willen ontwijken van het diertje tegen een boom vloog? Waar hoorde ze thuis? Waarom zag ik haar ook s nachts onder die boom liggen? Wat kon ik doen?
Veel bleek ik niet te kunnen. Wie voor andermans die zorgt ongevraagd, zit fout. Al is het met de beste bedoelingen. Pas wanneer men een dier uitgehongerd, verwaarloosd en ziek of gewond ziet kan de Dierenbescherming ingrijpen, eerder niet.

Achter het dierenleed van dit diertje, ging nog meer leed schuil. Natuurlijk was er geen sprake van opzet. Het was een opeenstapeling van moeilijkheden die het hoofd geboden moest worden en daarvan was het diertje de sluitpost. Verdrietig dus voor alle partijen. Herkenbaar voor velen. Immers de opvangcentra zitten overvol en horen deze verhalen bijna dagelijks.
Veel kans op een nieuwe start maakte het diertje dus niet. Daarom was ze welkom bij ons. Tijdelijk. Immers wij woonden net zo goed aan de drukke weg, die voor haar veel te gevaarlijk was. Ook lukte het niet om haar aan onze reeds aanwezige poes te laten wennen. Zelfs een kattengedragskundige moest met lede ogen toezien, dat deze opvang geen schijn van kans had. Meer dan een jaar is er gelobbyd om een nieuw thuis te vinden voor het diertje. Zonder resultaat.

Bent U degene die beschikt over een groot dierenhart, redelijk rustig gelegen woont, geen hond of kat heeft en misschien zelfs beschikt over een klein tuintje of veilig te maken balkon? De aangewezen persoon is om zich over dit inmiddels gezonde, 8 jaar jonge diertje, langdurig te ontfermen?
Graag komen wij met u in contact via deze krant. Zo krijgt een kansloze weer kans. Dankzij u!

Mail: Hilda@bastiaansen.com

1 reactie

hilda zegt:

het mag zo zijn dat aannames, meningen en oordelen over bovenstaande geen bijdragen leveren aan wiens welzijn dan ook, graag dan ook alleen reacties die leiden tot serieuze plaatsing van een diertje dat daar heel intens naar verlangt.

9 juli 2019 om 16:37

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.