De krant die je leest van A tot Z
Zondag 16 Juni, 2024

donderdag 24 januari 2019

Nieuws:

24 januari: Politiehelicopter boven Noorddijk zoekt naar vermiste man (met update 24 januari 19.00 uur: geen Huter of fiets aangetroffen)

Door: Redactie

Volgens inmiddels bevestigde berichten vloog donderdagmiddag 16.00 uur een helicopter van de politie boven het natuurgebied rond Noorddijk bij Groningen.

Dit had te maken met de zoektocht naar de vermiste Rob Huter uit Haren. De locatie zou logisch zijn, want een getuige heeft gemeld, dat de rode damesfiets van de heer Huter zaterdag 19 januari zou hebben gestaan op een wandelpad aldaar.

Vandaag is het de Dag van de Rode Fiets. Heeft u de rode damesfiets van het mark Batavus Verona, al dan niet voorzien van zwarte fietstassen met dambordmotief, ergens aangetroffen? Meld het aan de politie: 0900-8844.

Update 24 januari 2019 19.00 uur: De berichten kunnen worden bevestigd. Vandaag heeft de politie met ongeveer tien mensen het natuurgebied doorzocht aan de Noorddijkerweg in Groningen, waar volgens een getuige de ‘donkerrode damesfiets met fietstassen’ heeft gestaan. Dat zou afgelopen zaterdag 19 januari zijn gebeurd bij een bankje langs het wandelpad, dat uitkomt op de Noorddijkerweg, naast huisnummer 2. De fiets was volgens de getuige met een ‘soort hangslot’ aan het bankje vastgemaakt. Feit is echter, dat de heer Huter zonder hangslot van huis was gegaan. De agenten die het gebied doorzochten werden in de lucht ondersteund door een politiehelicopter. Helaas is het zoeken vandaag zonder resultaat gebleven. Lees ook: https://www.harendekrant.nl/nieuws/24-januari-de-dag-van-de-rode-fiets-iedereen-kijkt-uit-naar-de-rode-damesfiets-met-geblokte-fietstassen-van-vermiste-harenaar/

7 reacties

MB zegt:

Wat in mij opkomt bij het lezen van bovenstaande:
Kan het niet zo zijn dat iemand de rode fiets ‘ergens’ niet op slot gevonden en meegenomen/gestolen heeft? Toen diegene erachter kwam dat het om de fiets van de heer Huter ging heeft hij/zij de fiets wellicht uit angst ergens geloosd. In dit geval zou het natuurlijk heel goed zijn als deze persoon zich toch meldt…

Misschien zit ik er wel helemaal naast hoor! Het houdt me zo bezig.

ja zegt:

Wel gek dat je de fiets op slot zet als je hem wilt lozen. Maar kan natuurlijk zo zijn. Tenzij de heer Huter een slot gekocht heeft in een van de fietsenwinkels die hij heeft bezocht. Daar kan de politie natuurlijk snel achterkomen.
Maar als de fiets gestolen is is de heer Huter natuurlijk gaan lopen en hoe ver kun je dan gaan? Dan zou hij hoogstwaarschijnlijk toch ergens in de stad kunnen zijn.

Maurice zegt:

Als je via Google zoekt op ‘webcam groningen’ blijkt er onder andere één in de Oude Ebbingestraat te hangen. Maar ik heb geen idee of deze beelden opgeslagen worden.

Ineke Glastra zegt:

Als de fiets gestolen is, is het vreemd dat de herkenbare fietstassen er op zijn blijven zitten. Dat is vaak het eerste wat er afgehaald wordt. Zodat de fiets voor de rechtmatige eigenaar (en politie) moeilijker te herkennen is.

inwonervanharen zegt:

Wat ik me afvraag is word de berichtgeving over de heer Huter ook geplaatst in de drenthe variant van het Dagblad van het Noorden. Aangezien hij volgens getuigen in Noordlaren is gezien zou het misschien ook kunnen dat hij is doorgefietst richting Zuidlaren wat provincie Drenthe is.

Herman zegt:

Goedemiddag

In het filmpje geeft u aan dat het niet bekend is dat Rob met of zonder bril is weggegaan .
Bij fietshandel Dik loopt meneer duidelijk met bril naar binnen

Trea Dijkema zegt:

Klopt Herman zelfs mijn dochter en ik uit de provincie Groningen denken mee.
Op het filmpje loopt hij duidelijk met bril op de winkel binnen zonder verwarde indruk.
De man die op een zaterdag de fiets op foto heeft gezet moet schijnbaar hier in Slochteren bij de Fysio praktijk werken hij was in het gezelschap van een vrouw en kinderen.
Laat de politie hen eens vragen of hij iets weet .
Groet van Trea.

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Het wild-kort parkeren Rijksstraatweg in centrum stoort me niet.

Ga naar het Poll archief