De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 18 Juli, 2019

maandag 03 december 2018

Nieuws:

Postillion Hotel Haren wordt Nescio Hotel Groningen

Door: Redactie

Het Postillion Hotel Haren gaat vanaf 17 december a.s. verder onder de naam Nescio Hotel Groningen. Het huidige Postillion Hotel is onlangs overgenomen door horecaondernemer Frans Kappenburg. Op het huidige terrein gaat Frans Kappenburg (foto) in de komende jaren een nieuw hotel en appartementen met hospitality concept realiseren. Intussen blijft het huidige hotel met restaurant en zalen gewoon geopend. De exploitatie van het huidige en het nieuw te bouwen hotel zal worden verzorgd door Nescio Hotel Groningen.

Vanaf 17 december ondergaat het hotel een kleine metamorfose. Zo krijgen de entree en de receptiebalie een opfrisbeurt en krijgt het restaurant een nieuwe kaart voor lunch en diner.
Nescio Hotel Groningen neemt alle personeelsleden over van het huidige Postillion Hotel Haren. De overname heeft voor het aanwezige personeel geen nadelige gevolgen. Het personeel heeft positief gereageerd op de overname en kijkt enthousiast uit naar de ontwikkelingen in de komende jaren.

Wie gaat het hotel exploiteren?
Frans Kappenburg, de pionier, gaat het hotel niet zelf exploiteren. Nescio Hotel Groningen betreft een samenwerkingsverband tussen Fred Dalebout van de Martini Hotel Group en Peter Gosselaar. Peter Gosselaar is als bedrijfsadviseur al jarenlang betrokken bij de onderneming van Dalebout en vervult sinds kort de rol van CFO binnen de Martini Hotel Group.

De Martini Hotel Group is een moderne en vooruitstrevende onderneming met toonaangevende bedrijven in de gastvrijheidssector in Groningen en Drenthe. Tot de groep behoren het Martini Hotel, Restaurant WEEVA, Bud Gett Hostels, Taveerne Rabenhaupt, Brinkhotel en Eethuis voor Allen. De groep exploiteert ook de Rietschans dat eigendom is van Frans Kappenburg en Fred Dalebout.
De naam Nescio is bedacht door een werknemer van het huidige hotel. Het is een verwijzing naar de achter het hotel gelegen Nesciolaan. Nescio was het pseudoniem van de Nederlandse schrijver Frits Grönloh. In het nieuwe logo verwijst de schrijversveer naar de achtergrond van Nescio.

Foto: Fred Dalebout (links) en Peter Gosselaar gaan de exploitatie van Nescio Hotel Groningen verzorgen.

3 reacties

InwonervanHaren zegt:

Op deze locatie had ik eigenlijk een supermarkt verwacht, maar dit klinkt ook niet vreemd. Succes met deze aanvulling van de bestaande activiteiten.

3 december 2018 om 19:20
mimi zegt:

Ben benieuwd wanneer het hotel wéér een andere naam krijgt. Postiljon – Mercuur – Postiljon – Nescio – ????
Lijkt de bouwmarkt in Haren wel. Die verandert ook om de zoveel jaar van naam.

4 december 2018 om 10:19
Henk zegt:

Ik vind het wel treurig dat de BP daar gaat verdwijnen volgend jaar. Dat wordt dan even niet verteld in de ronkende verhalen.

Redactie zegt: Dat klopt. Echter, reeds twee jaar geleden is bekend geworden, dat de BP daar zou verdwijnen. Echter, de exploitant was het daar niet mee eens en is dus blijven zitten tot nader order. Het is dus geen nieuws, maar het feit blijft dat daar straks niet meer getankt kan worden.

4 december 2018 om 11:40

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.