De krant die je leest van A tot Z
Zondag 21 Juli, 2019

maandag 27 mei 2019

Nieuws:

Spoorzoeken aan de Distelhof. Wie kent het verhaal achter deze locatie?

Door: Redactie

De Distelhof (foto onder) is een aantrekkelijk, rustig straatje. Zijweg van de Anjerlaan. Op dat perceel stonden oude en verpauperde loodsen en het terrein was tot 2010 overwoekerd en verwaarloosd. Wat de oorspronkelijke functie was? Dat is de redactie niet bekend. Wie weet dat wél? Gaarne een mail aan: redactie@harendekrant.nl. We willen graag de geschiedenis van dit perceel kort beschrijven in een artikel.

In 2010 werd op verzoek van de heer H.F. van der Molen (Vademo Vastgoed Hoogeveen) het bestemmingsplan gewijzigd, zodat hier negen woningen gebouwd zouden kunnen worden. Toen dit was geregeld heeft Van der Molen het projectplan verkocht aan Rottinghuis Bouw en Projectontwikkeling, die in 2011 is begonnen met de bouw van drie blokken van drie woningen.

Wie goed kijkt ziet direct bij de entree van de Distelhof al een spoor van het verleden. Verscholen in een heg staat een bordje met de naam Vademo. Dat blijkt het vastgoedbedrijf in Hoogeveen te zijn, dat destijds de hand had gelegd op deze aantrekkelijke inbreidingslocatie.

4 reacties

Gerrit zegt:

Heel vroeger begin jaren 60 was dit de grond van kwekerij de Groot veel prei op gepoot smorgens vroeg oogsten dan naar veiling

27 mei 2019 om 12:00
Elly Smit zegt:

Nog vroeger waren er weilanden, je kon in de verte de huizen van de Waterhuizerweg zien, ben geboren aan de Oude Middelhorst, af en toe stond er plotseling een koe in mijn ouders tuin, weg groente!. Na de kwekerij van de Groot, met verrijdbare kassen ,is het terrein nog opslagplaats geweest voor Dik Holstein bouwmaterialen. Ook werden de loodsen verhuurd aan verschillende bedrijven.

27 mei 2019 om 16:11
Hans zegt:

Heeft er niet een hele tijd een stalling / opslag gezeten voor de SRV wagen ?

27 mei 2019 om 16:47
Jan zegt:

In die groene keet heeft eerst nog de dierenarts gezeten en later een mediabureau.
In de voorste loods rechts zat de melkboer en de achterste loods was van Dikkema / Holstein.

27 mei 2019 om 18:40

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.