De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 6 Juni, 2020

dinsdag 07 januari 2020

Nieuws:

Twee aanrijdingen op één dag aan Rijksstraatweg

Door: Redactie

Dinsdag vonden op de Rijksstraatweg in Haren en Glimmen aanrijdingen plaats, waarbij ambulancepersoneel in actie moest komen.

Foto boven. Rond half 4 werd een vrouw op de fiets aangereden toen zij in Glimmen over de Rijksstraatweg fietste. Uit de Nieuwe Schoolweg kwam een auto, die haar geen voorrang verleende. Ze is meegenomen door de ambulance om aan haar verwonding behandeld te worden. Opmerkelijk is dat de aanrijding wellicht het gevolg kan zijn van een misverstand. De haaietanden die tot voor kort op het wegdek stonden zijn bij een recente reconstructie verwijderd. Daardoor zou bij de automobilist de indruk ontstaan kunnen zijn, dat hij voorrang had op de fietser.

Foto onder. Rond kwart over 5 was het weer raak. Toen reed een auto tegen een voetganger aan ter hoogte van Intermezzo. De vrouw raakte gewond en moest door ambulancepersoneel worden behandeld. De politie deed later nauwkeurig onderzoek op de plaats van de aanrijding en daarvoor was de weg voor auto’s enige tijd afgesloten.

Foto’s: 112Groningen / Haren de Krant Martin Nuver

2 reacties

Q zegt:

Komt ook omdat men tegenwoordig bijna geen voorrang meer geeft aan zebrapaden. Het zebrapad bij Intermezzo/Primera is berucht dat men hiero vaak doorrijd, zowel auto’s als fietsers. Geld ook overigens voor het zebrapad bij de ABN Amro en die bij de Mitra.

8 januari 2020 om 15:39
Q zegt:

Het ongeval in Glimmen begreep ik is omdat er nieuw asfalt is gekomen en men nooit de haaientanden terug op het wegdek heeft gezet. Hierdoor is waarschijnlijk onduidelijkheid ontstaan over wie er voorrang had en heeft de auto vermoedelijk de fietser geen voorrang gegeven terwijl hij/zij dit wel had moeten hebben.

8 januari 2020 om 15:42

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.