De krant die je leest van A tot Z
Maandag 19 augustus, 2019

zondag 13 januari 2019

Nieuws:

Update 13 januari: Steeds meer mensen zoeken mee naar Rob Huter (72). “Waar is de rode damesfiets?”

Door: Redactie

Rob Huter (72) uit Haren is nog steeds niet gevonden. Het afgelopen weekend hebben (zowel zaterdag als zondag) honden naar hem of zijn sporen gezocht. Zonder resultaat. De zaak begint raadselachtige proporties aan te nemen. De politie heeft nauwelijks aanknopingspunten en publiceert daarom waarschijnlijk geen persberichten over de zaak. Intussen is de recherche zeer alert en trekt alle tips en zelfs vage aanwijzingen na. Een groeiende groep inwoners van Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren staat inmiddels in de zoekstand. Vrijdag werd op particulier initiatief met een drone (foto onder) gezocht langs de oevers van het Zuidlaardermeer. Hieronder de laatste informatie.

Honden
Zaterdag en zondag is door speur- en zoekhonden (Signi Zoekhonden (foto onder) en Dutch Rescue Dogs) uitgebreid gezocht. Door Rescue Dogs in de Onnerpolder rond de Osdijk (waar de vermiste een dag na zijn vermissing zou zijn gezien, lopend met zijn fiets aan de hand richting Zuidlaardermeer). Anderzijds is door speurhonden van Signi gezocht. Zij pikten duidelijke reuksporen van de heer Huter op bij de spoorwegovergang Hoge Hereweg in Glimmen en trokken hun geleiders langs een lange en grillige route. Die ging via de brug bij De Punt en langs de verharde trekweg aan de westzijde van het Noordwillemskanaal naar de polder Lappenvoort (richting Vosbergen). Ze volgden een traject dat deels langs het kanaal voert, maar vervolgens kwamen ze in Vosbergen terecht waar de sporen ‘in de knoop raakten’. Dat kan volgens de geleiders betekenen dat er ook oude sporen kunnen worden geroken. De heer Huter zou er eerder al eens langsgefietst kunnen zijn. Ook kan hij teruggereden zijn. Alle naspeuringen ten spijt is de vermiste man niet gevonddn. Hij pint geen geld en zijn telefoon schakelt direct naar de voicemail.

Scenario’s
De groeiende groep mensen én de recherche die naar de heer Huter zoeken bedenken nu de meest uiteenlopende scenario’s. Daarbij wordt één scenario steeds minder waarschijnlijk en dat is dat de Harenaar welbewust is ondergedoken op een onbekend adres en niet gevonden wenst te worden. Iemand die dat van plan is gaat niet eerst kilometers rondfietsen en een gedeeltelijk traject langs het rangeerterrein van Onnen lopen (zie eerdere berichtgeving). Ook gaat die niet eerst even langs Albert Heijn aan de Kerkstraat voor een kleine aankoop. Hoe wrang ook, lijkt het realistischer dat de heer Huter in de war is geraakt toen hij op weg was naar fietsenwinkels, omdat hij een fiets wilde kopen. Tijdens het dwalen kan hem iets zijn overkomen. Het zwartste scenario zou zijn, dat hij niet meer verder wilde leven. In beide gevallen is het van groot belang dat hij wordt gevonden, omdat voor zijn familie de onzekerheid ondragelijk is.

Oproep: waar is de rode damesfiets?
1.Kijk in verlaten schuurtjes en garages in Haren en omgeving of u hem daar aantreft, ook andere sporen van een overnachting zijn van belang.
2.Kijk in het water en ook of u verdachte sporen op de walkant ziet.
3.Waar is de donkerrode damesfiets (Batavus) met fietstassen (geblokt motief). Ziet u die ergens staan of liggen, dan heeft u een waardevolle tip in handen!
4.Het zoekgebied: Haren, Onnen, Glimmen, Onnerpolder, Noordwillemskanaal (foto onder) en omgeving, polder Lappenvoort, Vosbergen.

Naar verwachting gaan de honden van Signi volgend weekend opnieuw op pad om naar de heer Rob Huter te zoeken. Op deze website leest u de updates. De vorige update leest u hier: https://www.harendekrant.nl/nieuws/update-vermissing-rob-huter-uit-haren-12-januari-2019/

Bel met uw informatie de politie: 0900-8844. Als u de heer Huter ziet lopen of fietsen: bel 112.

2 reacties

InwonervanHaren zegt:

Heel vreemd dat er zo weinig actuele sporen te vinden zijn. De gevonden geursporen maken het zoekgebied groot.

@Redactie:
Wellicht kan de Dorpsklanken in Eelde\Paterswolde en de Oostermoer ook aandacht hieraan gaan besteden! Ook gezien eventuele fietsende forensen die onze gemeente op hun route gebruiken.

13 januari 2019 om 19:56
ik zegt:

Vraagt zich af of er is gezocht bij de sloten naast schalakenhof richting Glimmen ? Daar zat altijtijd een kerel op een bankje broodjes te eten ??

16 januari 2019 om 10:55

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.