De krant die je leest van A tot Z
Maandag 1 Maart, 2021

vrijdag 21 december 2007

Nieuws:

Verhuizing Martiniziekenhuis

Door: Redactie

Donderdag 27 december start in alle vroegte de grote verhuisoperatie van het Martini Ziekenhuis in Groningen: de patienten die op de huidige twee locaties zijn opgenomen, verhuizen naar het kleurrijke, nieuwe ziekenhuis. Deze patienten krijgen een feestelijk welkom met muziek, bloemen en een presentje. Het Martini Ziekenhuis zet voor de verhuizing patientenverhuiswagens in die onder begeleiding van politie-escorte naar het nieuwe gebouw rijden.

De patienten die op Lokatie van Ketwich opgenomen zijn, worden donderdag 27 december in hun eigen bed in speciaal ingerichte patientenverhuiswagens vervoerd naar het nieuwe ziekenhuis dat drie kilometer verderop ligt. Ieder half uur vertrekt een verhuiswagen met daarin vier patienten, twee verpleegkundigen en een specialist. Voor Intensive Care patienten is een aparte verhuiswagen gereserveerd. Het voordeel van vervoer per verhuiswagen is dat patienten niet van bed hoeven te wisselen. De eerste patienten zullen conform het draaiboek om 07.00 uur vertrekken.
Vrijdag 28 december verhuizen patienten die op Lokatie van Swieten zijn opgenomen. Deze locatie is gesitueerd naast het nieuwe gebouw. Verpleegkundigen rijden deze patienten via een interne sluis naar het nieuwe ziekenhuis. In totaal verhuizen op beide dagen ongeveer 300 patienten.

Proefdraaien
Het nieuwe ziekenhuis is in september opgeleverd. Vanaf dat moment is (nieuwe) medische apparatuur geinstalleerd en getest en zijn ruimtes ingericht en bevoorraad. Verder is volop proefgedraaid om veilige zorg te kunnen waarborgen. Om de verhuisoperatie in goede banen te leiden, zijn tijdens de verhuizing honderden medewerkers in huis. Zij begeleiden het vervoer van de patienten en zorgen ervoor dat alles op de nieuwe afdelingen kant en klaar staat om de eerste patienten te ontvangen. Op 7 januari verwacht het nieuwe Martini Ziekenhuis volledig in bedrijf te zijn.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.