De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 24 Juli, 2021

maandag 16 december 2019

Nieuws:

Wat is het slechtste voetpad van Haren? Breng uw stem uit tot 10 januari 2020.

Door: Redactie

De afgelopen maanden hebben we aandacht besteed aan slechte voetpaden in Haren. Lezers konden hun ervaringen aan ons melden en we publiceerden enkele van hun verhalen. Uit deze verhalen hebben we een paar locaties geselecteerd, waaruit u een keuze kunt maken. Wat is volgens u een voetpad dat snel door de gemeente aangepakt zou moeten worden?

HOE KUNT U STEMMEN?
U ziet rechts op deze homepage een poll met de vijf genomineerde locaties. Klik op het (in uw ogen) slechtste voetpad. U kunt direct zien hoe anderen hebben gestemd. De poll staat tot en met 10 januari 2020 open voor het uitbrengen van uw stem. Leest u dit op uw smartphone? Scroll dan omlaag tot u de poll aantreft.

WAT DOEN WE DAARNA?
Als bekend is wat volgens de lezers het slechtste voetpad van Haren is gaan we die locatie voorleggen aan de onderhoudsdienst van de Gemeente Groningen. We zullen pleiten voor aanpak van de situatie. Eerlijk is eerlijk: de gemeente heeft na het starten van deze rubriek in Haren de Krant al verschillende locaties in Haren verbeterd. Een mooi samenspel.

 

DE VIJF NOMINATIES

Nominatie 1: Lokveenweg,Haren
(tussen Poorthofsweg en Middelhorsterweg)
Omschrijving: Het geasfalteerde voetpad stopt abrupt en gaat verder als een smal looppad, om vervolgens weer verder te gaan als volwaardig voetpad. Een hinderlijke onderbreking, waarvoor men dus bijna verplicht is om de straat meerdere keren over te steken. Voor mensen ‘op wielen’ erg hinderlijk.

 

Nominatie 2: Rummerinkweg/Oosterweg
(Komend uit de Rummerinkhof en dan linksaf de Oosterweg nemen)
Omschrijving: Het voetpad is geasfalteerd, maar sommige stukken zijn weer zand met grind. Boomwortels. Maar ook richels waar de wielen van de rollator blokkeren.

Nominatie 3: Moarweg (ooievaarspad) langs de wijk Maarwold
(Komend vanaf Nieuw Erasmusheem gaat u langs weilanden en waterpartijen richting Emmalaan)
Omschrijving: Een geliefde wandelroute voor jong en oud. Een uitloopgebied voor de wijk Maarwold. Vooral ouderen ondervinden nu obstakels. De verharding is hobbelig en voorzien van grind met soms flinke oneffenheden. Ook voor rolstoelduwers geen pretje. Extra minpuntje: smoezelig bankje in drassige bodem waar oude mensen niet zullen gaan zitten.

 

Nominatie 4: Op- en afrit Muntinglaan/Kromme Elleboog
(Wie over het voetpad Kromme Elleboog naar het centrum wandelt moet de Muntinglaan oversteken en komt die af- en oprit tegen)
Omschrijving:  Op het oog is er niks mis mee. Maar rolstoelduwers weten beter. De afrit eindigt in een goot, waardoor de wielen blokkeren en de rolstoel kan kantelen.Dit zien we ook op de afritjes bij de rotonde Kromme Elleboog/Kerklaan. Een verborgen gevaar!

Nominatie 5: Wandelpad rond De Mikkelhorst
(Dat is het pad dat rond de zorgboerderij ligt, voorzien van klinkers, door een prachtig natuurgebied)
Omschrijving: De bruggen zijn best ruw gemaakt, maar nog steeds glad bij nat weer. Voordat je de brug oprijdt bots je tegen een flinke drempel, waardoor wielen van buggy’s en rollators blokkeren. Er zitten kuilen in het traject.

Breng uw stem uit op de poll, rechts op de homepage. Op uw smartphone: omlaag scrollen.

10 reacties

Lokveen zegt:

Tav Lokveenweg. Dit is geen voetpad, dus je kunt het ook niet als voetpad beoordelen. Foto is genomen vanaf oprit naar een huis. Er is dus geen sprake van onderbreking. Aan de overkant van de straat ligt een prima voetpad. Dus ‘telkens oversteken’ is niet nodig. Wat een suggestieve nominatie. Het is wel een heel leuk binnendoorpaadje. Lekker laten liggen. Je kunt niet alles asfalteren.

17 december 2019 om 07:46
Erna zegt:

Moarweg (ooievaarspad) langs de wijk Maarwold…

is geen voetpad, maar halfverharding… een puin pad.
Zo kunnen we ook alle zandpaden gaan nomineren… dom gedoe…

Redactie zegt: Wat u zegt klopt waarschijnlijk. Het verschil is dat dit pad door zijn ligging zeer geliefd is bij wijkbewoners, die het ervaren als een uitloopgebied. Dat geldt voor de meeste zandpaden niet.

17 december 2019 om 12:16
Petra zegt:

daar is tenminste een voetpad. Als je vanaf de Waterhuizerweg naar het Anjerplein loopt stopt aan de linkerkant het voetpad ineens en moet je op de weg lopen (die bovendien ook nog eens slecht verlicht is op die plek)

18 december 2019 om 13:38
Jeroen zegt:

De Ridderspoorweg is ook slecht. Komt vooral omdat auto’s hier half op het voetpad half op de weg gaan staan. Daardoor kun je er twee keer niet langs met wielen. De vrachtwagen die vaak bij het station staat, heeft het blijkbaar geleerd sinds kort wel geleerd. Die staat sinds enige tijd consequent op de weg. Duimpje voor de chauffeer!

18 december 2019 om 14:00
Jeroen chaufeer zegt:

@ Jeroen. Ik denk (weet haast wel zeker) dat deze chauffeur dit een periode heeft gedaan om zijn collega chauffeurs die druk aan het werk waren bij het station wat makkelijker te maken.

18 december 2019 om 15:43
Q zegt:

Wat op zich ook een “slecht”pad vind is voetpad door de nieuwe tunnel bij het station. Op zich met het “wegdek”” niks mis, maar er staan de laatste tijd vaak fietsen geparkeerd, terwijl deze gewoon in de stallingen (aan beide kanten) geparkeerd dienen te worden. Hierdoor het pad ook slecht begaanbaar voor mensen in rolstoel/scootmobiel

19 december 2019 om 14:59
A.M. van Reeken zegt:

Er zijn vele paden die naar Rome leiden maar helaas weinig goed te belopen paden in Haren!
Wanneer wordt dat nu eens aangepakt!!
Juist omdat Haren een “ouderen gemeenschap” is moet hier de meeste aandacht naar uit gaan!!
Ik hoop op het Beste!

21 december 2019 om 09:57
Lokveenweg zegt:

Bijzonder dat dan de Lokveenweg naar de Jachtlaan er niet op staat. Aan de even-kant komt het pad zo vaak omhoog door boomwortels (?) dat je in je rolstoel een whiplash oploopt, je rollator stuitert, je kind met kinderfiets elke 2 meter omvalt en zelfs je krukken struikelen op weg naar het volgende gebroken been. Dit was al zo toen we hier in 2014 kwamen wonen. Ik weet dat we met onze kinderen voor een verjonging zorgen, maar juist voor de eerder genoemde ouderen en de echt jonge kinderen is dit mijn inziens niet een onschuldig probleem. #geschaafdeknieenentandendoordelip@Haren

30 december 2019 om 08:58
lokveen zegt:

@Lokveenweg. Je hebt mensen die problemen opzoeken, en mensen. Ga aan de even kant lopen. Zeurdoos. Alle bomen eruit en de zaak afsvalteren dan maar? Ga lekker in nieuwbouwwijk wonen….

31 december 2019 om 09:06
Lokveenweg zegt:

Ik vind het vervelend te merken dat het op ludieke wijze willen aandragen van nog een goede optie voor deze levende discussie over voetpaden leidt tot een mijn inziens persoonlijke aanval. Om een ‘zeurdoos die problemen opzoekt’ genoemd te worden komt kwetsend bij mij binnen. Ik begrijp niet zo goed waarom dit zo op de man gespeeld dient te worden. Ik wilde dit toch even kwijt en wens u desondanks het allerbeste voor het nieuwe jaar. En mocht de ontbrekende intonatie nu (weer?) verkeerd uitpakken, ik bedoel dit oprecht en vriendelijk.

1 januari 2020 om 19:27

Wilt u reageren?




Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.