De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 31 Maart, 2020

maandag 17 februari 2020

Nieuws:

Wateroverlast in Haren na nat weekend

Door: Redactie

De langdurige regen in het weekend van 15 en 16 februari laat sporen na in Haren. Het was niet de voorspelde storm, maar vooral de regen die voor overlast zorgde.

Op de A28 ter hoogte van Haren verloor een bestuurder de macht over het stuur, wellicht door aquaplaning, en schampte de vangrail (foto). Maandag is aan de Kerklaan nog te zien dat het water geen kant op kan. De foto toont het fietspad nabij Groningen.

Bewoners aan de Kromme Elleboog en Scheperweg klagen over ondergelopen kelders en water dat niet wegloopt vanaf de straat.

Foto’s: 112 Groningen/ Haren de Krant

5 reacties

Jaap Jan Vels zegt:

Ik vermoed dat de wateroverlast bij het fietspad aan de Kerklaan (tussen Dilgtweg en voormalige fietspad naar Maartenscollege) te maken heeft met een verstopte of afgesloten duiker als gevolg van de grondwerkzaamheden die daar uitgevoerd worden voor het nieuwbouwproject. Vanmorgen (ca. 07.15h) was het fietspad daar nagenoeg onbegaanbaar door nog veel meer water. Slechts een strookje van ca. 30cm breed was beschikbaar als fietspad.

Voorbij het voormalige fietspad naar Maartenscollege was er geen wateroverlast.

17 februari 2020 om 12:34
Joke zegt:

wen er maar vast aan, jarenlang riolen niet onderhouden en klimaat adaptatie plannen van de gemeente Groningen is drama. En dan ook nog meer stenen, bouwen in het centrum. Dat betekent voor de Hortuslaan een Kromme Elleboog nog meer overlast.

17 februari 2020 om 14:22
ik zegt:

Als ze de bomen hadden laten staan was het water niet zo hoog geweest.

17 februari 2020 om 19:31
Gert zegt:

Om over die achterlijke Berlijnse muur op de A28 maar te zwijgen die alle water tegenhoudt én ook vaak dieren die daardoor onnodig worden doodgereden… Ik zeg; stel de wegbeheerder maar aansprakelijk wegens het veroorzaken van gevaarlijke situaties!

17 februari 2020 om 19:46
InwonerVanHaren zegt:

@Joke,
Bij ons aan de rand van Haren (regio Sassenhein) is de gemeente jaren geleden al begonnen om de waterafvoer te optimaliseren. Ze zijn er dus wel degelijk mee bezig (geweest).

18 februari 2020 om 00:06

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.