De krant die je leest van A tot Z
Zondag 21 Juli, 2019

dinsdag 14 mei 2019

Nieuws:

Zorgboerderij Mikkelhorst krijgt steun van Bert Visscher

Door: Redactie

Cabaretier Bert Visscher in eigen persoon heeft zich verbonden aan de pas opgerichte stichting Vrienden van de Mikkelhorst in Haren. Volgens Geert Naber moet de stichting geld gaan ophalen om het voortbestaan van de zorgboerderij veilig te stellen. Bert Visscher werpt zich op als ambassadeur. “Eén van de mensen die hier dagbesteding hebben was Bert tegengekomen op Schiermonnikoog. Hij heeft hem warm gemaakt voor wat we hier allemaal doen. Met een geweldig resultaat.” Foto boven: Een deel van het bestuur, dat zich zorgen maakt maar ook strijdbaar is. V.l.n.r. Harry Weisbeek (voorzitter), Geert Naber (manager) en Mieke van Wagenberg (penningmeester).

Foto: Bert Visscher tijdens een verrassingsbezoekje aan De Mikkelhorst

De stichting Vrienden van De Mikkelhorst is één van de middelen die het bestuur inzet om het onheil af te wenden, dat vorige week in de openbaarheid is gekomen. De gemeente Groningen heeft De Mikkelhorst niet op haar shortlist staan voor de inkoop van dagbesteding voor kwetsbare doelgroepen. Hoe zit dat?

Wat is er aan de hand?
Als Zorgboerderij Mikkelhorst de fusie met Groningen niet zou overleven, dan sneuvelt een goed draaiende organisatie met maatschappelijke relevantie in Haren. Dat is de stelling van manager en roerganger Geert Naber. Hij vouwt een briefje open en somt wel vijftien activiteiten op die teloor zouden gaan. Zoals schooltuin, pluktuin, bijenveld, speeltuin, theeschenkerij. “Maar wat het allerbelangrijkste is: de dagbesteding voor zeventig kwetsbare mensen. Zorg is onze core-business”, aldus Naber. “Als ik daaraan denk, grijpt deze situatie me aan.”

Geert Naber hield in een raadscommissievergadering in het Stadhuis onlangs een bevlogen betoog, waarin hij enerzijds vertelde over de maatschappelijke waarde van de zorgboerderij en anderzijds de noodklok luidde. “Als de gemeente Groningen ons buitenspel blijft zetten, is onze kas na de zomer leeg en kunnen we sluiten. Zover mag dat niet komen”, zegt Naber. Hij betreurt de onrust die door ‘code rood’ is ontstaan onder de cliënten (deelnemers) van de dagbesteding. “Zij komen ongerust naar me toe en ik zie de onzekerheid in hun ogen”. Wat is er nu toch allemaal aan de hand? Was De Mikkelhorst niet een groene parel op de kroon van de gemeente Haren?

In Haren de Krant van 22 mei staat een artikel waarin de situatie duidelijk wordt.

 

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.