De krant die je leest van A tot Z
Maandag 30 november, 2020

woensdag 09 oktober 2019

Nieuws:

Fusie-gedeputeerde Patrick Brouns neemt gedwongen time-out

Door: Redactie

De statenfractie van het CDA meldt vandaag, dat gedeputeerde Patrick Brouns (in Haren bekend als fusie-gedeputeerde) een time-out neemt om te werken aan zijn gezondheid. Volgens de verklaring kampt Brouns met uitputtingsverschijnselen en daarbij met ongewenst alcoholgebruik.

Voorts meldt men: “Ontwikkelingen binnen de privésfeer hebben ertoe geleid dat het bord van de gedeputeerde de afgelopen periode te vol was. Zijn portefeuilles worden voorlopig waargenomen door de andere collegeleden.” Brouns, woonachtig in Haren, gaat zich nu concentreren op het herstel.

In Haren staat de naam van Patrick Brouns symbool voor de gedwongen herindeling van Haren met Groningen. Brouns pleitte voor die herindeling en had de langste adem. Daarbij gaf hij onder andere als argument dat Haren financieel niet sterk genoeg was om zelfstandig te blijven. Wrang is dat dit nu in de praktijk heel anders blijkt te zijn. Groningen kampt met financiële problemen, die Haren als zelfstandige gemeente onder controle had.

Patrick Brouns is een bevlogen bestuurder, die vrijwel dag en nacht werkte. Deze vasthoudendheid breekt hem wellicht nu op.

4 reacties

InwonerVanHaren zegt:

Eigenlijk wisten we in Haren al wel dat Dhr. Brouns al geruime tijd behoorlijk ziek is. Het is niet echt chique om dat zo op een publiekelijk medium te plaatsen dus ik ben blij met deze publicatie.

Maar ook zwaar aan de alcohol, dat lijkt me extra lastig.

9 oktober 2019 om 22:06
antoine zegt:

“Groningen kampt met financiële problemen, die Haren als zelfstandige gemeente onder controle had.”

Dat is wel erg kort door de bocht, redactie. Door het eeuwige gebekvecht bleven ‘grote’ dossiers in Haren steeds langer liggen. Het gevolg is bekend: https://www.harendekrant.nl/nieuws/haren-sluit-2018-toch-met-verlies-van-22-miljoen-af/

Redactie zegt: U hebt gelijk, kort door de bocht is het inderdaad wel een beetje. Enige nuancering was op zijn plaats geweest. De strekking evenwel is hopelijk wel duidelijk en adequaat. Haren behoorde dankzij bezuinigingen niet tot de financieel echt zwakke gemeenten. Groningen blijkt nu toch niet echt de rijke gemeente te zijn, die veel mensen verwachtten. Harenaars merken behoorlijke kostenstijgingen, die bedoeld zijn om Groningse tekorten op te lossen. De stijging van de OZB met meer dan 10% wordt door het College eenduidig verklaard met het financieren van ambities, die anders onbetaalbaar zijn.

10 oktober 2019 om 09:42
Ben zegt:

@redactie

Denk dat er nog een nuance op zijn plaats is in uw antwoord op @antoine.

U stelt in uw antwoord op de reactie van antoine:
Groningen blijkt nu toch niet echt de rijke gemeente te zijn, die veel mensen verwachtten.

Gebaserd op alle stukken en de positionering van voormalige Gemeente Groningen door de Provincie en de heer Brouns zou beter passend zijn

Groningen blijkt nu toch niet echt de rijke gemeente te zijn, zoals dat voor gestld is door de Provincie, de voormalige Gemeente Groningen en de heer Brouns

10 oktober 2019 om 22:29
Piet zegt:

Zeg journalist, laat je eens goed voorlichten over het verlies uit 2018 vd gemeente Haren. Dat is een boekhouderstruc op 31 december door het ARHI besluit mbt haderaplein. Door het besluit in september jl om het plein toch vol te bouwen maakt de nieuwe gemeente Groningen voor hetzelfde bedrag in 2019 weer winst. De gemeente Groningen heeft de veren geplukt!

12 oktober 2019 om 10:10

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.