De krant die je leest van A tot Z
Maandag 30 november, 2020

vrijdag 04 september 2020

Nieuws:

Gemeente roept winkelend publiek op om mee te denken over leefbaarheid

Door: Redactie

Vrijdagmiddag stond een groot televisiescherm op de warenmarkt in Haren, waar de gemeente filmpjes vertoonde als opmaat naar het project Groene Parel. In dat project roept men inwoners op met concrete ideeën te komen om de leefbaarheid een ‘boost’ te geven. In één van de filmpjes sprak burgemeester Koen Schuiling de passanten toe.

Het project Groene Parel wordt 10 september gelanceerd tijdens een informatief programma, dat live wordt uitgezonden via internet (livestream). Aanvang 19.30 uur. Belangstellenden kunnen die avond inloggen via de website stemvan.groningen.nl (geen www). Ideeën die via die website worden ingediend worden beoordeeld en gaan mogelijk door naar een eindronde. Dan kan het publiek erop stemmen. Voor het idee dat uitgevoerd wordt is 35.000 euro beschikbaar. Het geld kan ook worden besteed aan een combinatie van ideeën.

7 reacties

Stefan zegt:

Da’s lekker. We betalen met zijn allen per huishouden honderden euro’s extra per jaar, zonder er veel voor terug te krijgen. En dan mogen we meepraten over een besteding van 2 euro per inwoner… Ik ga daar mijn tijd niet aan besteden. Die lui in de stad nemen ons totaal niet serieus.

4 september 2020 om 18:54
InwonerVanHaren zegt:

Gratis tip: Laat ons als zelfstandige gemeente Haren zelf alles bepalen.

5 september 2020 om 11:32
Joke zegt:

Geachte Harenaars

Laat je niet foppen!. Dit is weer een actie om aan te geven dat we inspraak hebben gehad. De bestuurders, nu in de stad Groningen, wensen miljoenen euro’s te verdienen aan het plein. Ze bouwen het helemaal vol met een kolos van een gebouw. Verpesten het centrum. Halen zo 155 parkeerplaatsen weg en vertellen dan ineens “oeps foutje…”. Maar dan zit er al weer een nieuwe ploeg van bestuurders.

6 september 2020 om 10:12
Gerrit zegt:

Kansloze missie dit college zit er echt niet voor de Burgers van Haren straks in 2021 ozb verhoging nu honde ‘belasting
We worden door deze kliek gebruikt als melkkoetje en nooit gehoord

7 september 2020 om 15:44
rolf zegt:

Laat ze in het centrum eens wat strenger wezen op het illegaal parkeren (bv op de laad & los voor de expert) en op het rijden van (brom)fietsers door loopgebieden (brinkhorst en de beide paden aan weerskanten van Klooster reizen)

7 september 2020 om 15:50
Niels zegt:

Een annexatie, fake-inspraak, TV schermen in de openbare ruimte waarop de leiders het volk toespreken… waar doet me dat toch aan denken..

9 september 2020 om 15:14
heeft geen zin zegt:

Heeft geen zin om hierover mee te denken. Het invoeren van hondenbelasting en afschaffen van Diftar toont aan dat de gemeente niet luistert naar zijn inwoners. Dus doe maar geen moeite om mee te denken. De gemeente gaat toch zijn eigen gang nadat ze net gedaan alsof er inspraak is.

11 september 2020 om 11:25

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.