De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 januari, 2021

vrijdag 03 juli 2020

Nieuws:

Harense hondenbezitters teleurgesteld: hondenbelasting blijft

Door: Redactie

Woensdag hebben de bezwaren van burgers en enkele raadsfracties tegen de hondenbelasting geen effect gesorteerd: de hondenbelasting blijft. De teleurstelling bij de actiegroep ‘Hondenbelasting, weg ermee’ is groot.

Marianne Suurmeijer van de actiegroep: “Door onze bezoeken van de laatste tijd aan alle politieke partijen kregen wij de indruk dat er deze keer wel iets te bereiken viel. Ook bij een paar coalitiepartijen. Mocht het niet in één jaar worden afgeschaft, dan wel in meerdere jaren. Maar helaas, alles is van tafel geveegd: de hondenbelasting gaat gewoon door.
Ook de minima in de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer zijn de klos. Want deze moeten na een jaar vrijstelling ook betalen. De coalitie roept: “Wij moeten er voor de minima zijn.” Die indruk hebben we dus niet.”

Groningen kende al hondenbelasting (rond 130,00 voor een hond per jaar). Na de fusie moesten ook Haren en Ten Boer eraan geloven. Met name uit die twee kernen kwam het verzet. Maar de gemeente is niet van plan om haar beleid te wijzigen, omdat de inkomsten niet gemist kunnen worden. De actiegroep kondigt aan haar verzet niet te staken.

9 reacties

Anita zegt:

Ik vind het diefstal en erg oneerlijk. OZB flink verhoogd en daar bovenop de hondenbelasting.
Dit klopt niet vind ik. Wat ” fijn ” om bij Groningen te horen.

3 juli 2020 om 15:29
Rodney G. zegt:

Als je hondenliefhebber bent is die € 130 echt geen probleem. Een hond moet eten en naar de dierenarts, dat is nog veel duurder. Je moet dus wat voor je hond over hebben en wat minima betreft, als die in Haren kunnen wonen kunnen ze ook wel hondenbelasting betalen, overigens kunnen minima in Groningen toch (gedeeltelijke) vrijstelling voor gemeentelijke belastingen krijgen !

6 juli 2020 om 12:38
Helder zegt:

Dog Owners Lives Matters

6 juli 2020 om 15:48
Nou ja zegt:

Gewoon alle (honden)shit bij het stadhuis op de stoep dumpen. Net als al het afval wat door veel inwoners van Haren keurig gescheiden wordt. Als we er dan toch voor moeten betalen moet de gemeente(raadsleden) het ook maar opruimen.

6 juli 2020 om 16:29
Timmer zegt:

Geld wat voorheen naar dierenarts ging gaat nu naar de hondenbelasting .en doe dan ook kattenbelasting die beesten schijten en sproeien overal en dat ruimen hun baasjes niet op

8 juli 2020 om 15:54
Kees zegt:

Het is weer een melkkoe. Ik ruim de poep van mijn hond niet meer op. Scheelt zakjes.

8 juli 2020 om 18:46
Koko zegt:

Het zou zo langzamerhand wel fijn zijn als een deel van de hondenbelasting wordt gebruikt om hondvrije zones in te richten. Je kunt in de buitengebieden bijna nergens meer komen waar je niet tussen de onaangelijnde honden en bijbehorende keutels door moet slalommen.

9 juli 2020 om 20:05
Kees poep in zijn ha zegt:

Kees laat je hond maar niet gaan schijten bij een speeltuin want dan smeer ik het in je haar.

29 juli 2020 om 08:50
Ben zegt:

@koko,
voor zover bekend gelden de meeste rgels van de voormalige gemeente Haren en mogen honden los lopen buiten de bebouwde kom en in voormalige gemeente haren is het toegestaan om in de goot te laten poepen.
tja als jij graag in de goot loopt en in het buiten gebied in het gras dan dat is jouw keuze.

sdann og ene punt ter dat wellicht heb je het nooit meegemaakt veel wordt opgeruimd door vogels en andere dieren, dieren die door ons toetoen niet de kans krijgen. In de periode dat de mensen door het corona virus binnen waren zag je wel de honden met andere dieren die je nu niet ziet door de menselijke activiteiten en bijna geen hondenpoep.

veel wandel en fiets routes gaan door gebieden waar voreger veel levende natuur was die terug kwam in de corona periode dat mensne thuis zaten nu weer weg is door de menselijke activiteiten.

geeft je wel te denken.

29 juli 2020 om 18:02

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.