De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 30 Mei, 2023

woensdag 26 augustus 2020

Nieuws:

Harense vastgoedondernemer in de tegenaanval: kort geding op komst

Door: Redactie

Joshua Camera uit Haren gaat de uitgever van Dagblad van het Noorden en Sikkom in kort geding voor de rechter dagen. Voorts wil hij een klacht indienen bij de Raad voor de Journalistiek, alsmede aangifte doen tegen de genoemde media wegens smaad en laster. Sikkom bevestigt dat er brieven van advocaten zijn ontvangen.

Het Dagblad van het Noorden en Sikkom meldden dat Camera vorige week door de politie was aangehouden in een fraudeonderzoek rond zijn persoon. In de berichtgeving staan volgens Camera veel onjuistheden, waardoor hij het gevoel heeft dat hij bewust ‘zwart wordt gemaakt’, zodat het doen van zaken hem onmogelijk wordt gemaakt. Welke onjuistheden precies worden bedoeld is nog niet duidelijk. Na afloop van het kort geding wil Camera zijn kant van het verhaal vertellen aan Haren de Krant.

Kritische lezers menen dat de krant dit podium niet moet bieden aan hem. Echter om journalistieke redenen is het volgens de redactie heel logisch dat hem deze ruimte wordt geboden. De lezer kan dan zelf een oordeel vellen over de zaak en de persoon om wie het gaat, waarbij de krant zich volkomen neutraal zal opstellen.

9 reacties

antoine zegt:

Gewoon maar een paar neutrale vragen. Woont meneer überhaupt nog in Haren? En is hij nog steeds actief als ondernemer in Haren?

26 augustus 2020 om 11:34
nou zeg zegt:

Ik kan me nog een uitzending van SBS6 herinneren waar het reportageteam meneer Camera zijn ‘zware jongen’ op kwam dagen.

26 augustus 2020 om 12:24
InwonerVanHaren zegt:

Erg benieuwd ben ik naar dat artikel! Nog nooit heb ik iets positiefs gehoord of gelezen over deze persoon.

26 augustus 2020 om 14:31
Vivest Luvest zegt:

Als lezer kan ik juist geen oordeel vellen omdat Joshua C. zijn kant van het verhaal niet vertelt. Hij roept maar wat zonder inhoudelijke argumenten en jullie doen kennelijk niet aan wederhoor.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hoor_en_wederhoor_in_de_journalistiek

26 augustus 2020 om 20:08
Huh? zegt:

Ik ben zeer benieuwd naar zijn kant van het verhaal zoals in het vorige artikel is toegezegd! Aangezien de redactie kennelijk innig contact met dit individu heeft en hij bekend staat om zijn betrouwbaarheid zal dit vast op korte termijn gepubliceerd worden.

26 augustus 2020 om 20:19
Freeky zegt:

Wat een vreselijk naar ventje is dit zeg! Ga meer eens een vragen rondje doen bij z’n (ex) huurders.. en met z’n grote waffel dapper doen en verschuilen achter een anabolen type.. goed bezig! Hoop dat ze hem helemaal leeg trekken en keihard aanpakken

26 augustus 2020 om 21:36
Piet zegt:

En de beerput van Joshua C. gaat al verder open. Hij denkt zeker dat hij overal mee wegkomt die naieveling.

27 augustus 2020 om 20:40
Luckygirl zegt:

Wanneer gaat dat kort geding plaatsvinden?

16 oktober 2020 om 09:31
Luckygirl zegt:

Wanneer verschijnt dat alles verhelderende interview?

Redactie zegt: Het interview vond plaats en aangezien wij in principe geautoriseerde artikelen plaatsen, is het niet gelukt met Joshua Camera tot overeenstemming te komen over de tekst.

14 januari 2022 om 21:01

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

De ongemaaide wegbermen langs de Rijkstraatweg...

Ga naar het Poll archief