De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 8 Juli, 2020

woensdag 24 juni 2020

Nieuws:

Kruispunt Vondellaan/Slauerhofflaan afgesloten op 2 en 3 juli

Door: Redactie

Het kruispunt Vondellaan/Slauerhofflaan wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer op 2 en 3 juli van 07.00 tot 17.00 uur. De tijd daartussen is de weg open voor doorgaand verkeer. Op de tijden wanneer er aan de weg gewerkt wordt, is het voetpad wel toegankelijk. Fietsers moeten even afstappen en kunnen na de kruising weer verder fietsen. Het verkeer wordt via een andere route omgeleid.

Het kruispunt wordt geasfalteerd omdat bewoners last hadden van trillingen door voorbijkomend verkeer. Het probleem zit waarschijnlijk in de putten in het wegdek en in de materiaalovergangen van asfalt naar bestrating. Als er auto’s voorbij rijden geeft dat trillingen.

Meer informatie
Verwacht u problemen door deze werkzaamheden? Of hebt u vragen over de werkzaamheden, neem dan contact op Ronald Rosman van de gemeente Groningen via t. 14 050. Tijdens de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Jan Jaap Gorter van Sjouke Dijkstra Wegenbouw via t. 06 129 642 88.

6 reacties

WdH zegt:

Natuurlijk, de hele buurt daaromheen heeft al vaak geklaagd bij zowel de politie als de gemeente over het feit dat het verkeer met veel te hoge snelheid over de Vondellaan rijdt. De maximum snelheid op de Vondellaan is 30 km/uur, maar er is bijna niemand die dat rijdt. Eerder twee keer die snelheid of nog harder. De politie wil geen snelheid meten omdat de gemeente zegt dat er geen signalen zijn dat er te hard gereden wordt en de gemeente ziet geen noodzaak om snelheidsremmende maatregelen te nemen omdat de politie geen te hoge snelheid heeft gemeten(?!) Over hoeveel woningen gaat het die last ondervinden? Alleen het eerste huis op de Slauerhofflaan staat relatief dicht op de kruising. Woont daar toevallig een wethouder of raadslid? Alle andere woningen staan een heel stuk verder van de betreffende kruising of zijn grote flatgebouwen. Die kunnen geen hinder hebben gezien de afstand en/of de massa van het gebouw. Door nu glad asfalt op de kruising neer te leggen wordt straks nog harder gereden en gaan er gegarandeerd binnenkort ongelukken gebeuren, want naast de hoge snelheden verleend ook bijna niemand daar voorrang aan het verkeer van rechts (Slauerhofflaan). Overbodig om uit te leggen wat er gebeurd als je met 60 km/uur door een auto in de flank wordt aangereden.

24 juni 2020 om 23:21
Rolf zegt:

@WdH ben het eens word veel te hard gereden. Maar niet alleen de Vondellaan. Bijna alle wegen waar 30 km per uur geld. Zo word er bv ook over de Kerklaan, Oosterweg, Waterhuizerweg, Molenweg etc etc vaak te hard gereden

25 juni 2020 om 12:09
antoine zegt:

Volgens mij ligt de kruising Vondellaan/Multatulilaan er minstens zo slecht bij… En dat geeft de nodige geluidsoverlast, ook in omliggende straten.

25 juni 2020 om 12:19
Helmen zegt:

@WDH Politie voert geen snelheidscontroles uit, omdat de Vondellaan niet ingericht is voor 30 km/u. Er zouden dan meer verkeersvertragende maatregelen genomen moeten worden, zoals drempels etc. Gemeente Haren heeft gemakshalve heel Haren aangewezen als 30 km/u gebied, zonder verdere maatregelen te nemen. Eerst is de gemeente aan zet en vervolgens de Politie.

25 juni 2020 om 14:51
WdH zegt:

@Helmen, de gemeente vindt zelf van wel. Zo hebben ze de rijbaan voor auto’s (visueel) smaller gemaakt, voorrangkruisingen gemaakt (waar maar weinig automobilisten zich aan houden) en vormen de fietsers een ‘natuurlijke barriëre’ om harder dan 30 km/uur te kunnen rijden, althans dat is de theorie. De politie geeft aan dat men eerst een verzoek of opdracht van de gemeente te moeten krijgen om daar snelheidsmetingen te doen. Die krijgen ze alleen niet, dus doen ze niets en lijkt het alsof er geen enkel probleem is met te hard rijden. Zoals andere lezers ook al aangeven speelt dit probleem inderdaad in de hele bebouwde kom. Hier en daar zijn wat (nep)drempels aangelegd, waar je nog met gemak met hoge snelheid overheen kunt en op een aantal plaatsen staat soms een elektronisch bord, behalve op de Vondellaan, want stel je voor dat zou blijken dat er toch te hard wordt gereden daar.

27 juni 2020 om 12:29
Perklaan zegt:

Goed om te zien dat er in ieder geval iets gaat gebeuren. Hoe vaak ik al bijna ongelukken heb gehad omdat mensen op de Vondellaan veel te hard rijden en geen voorrang verlenen aan het verkeer van rechts… Handhaving van 30km/uur is van groot belang omdat de overlevingskans bij een aanrijding met 30 km/uur vele malen hoger ligt dan bij een aanrijding met 50km/uur (wetenschappelijk bewezen). Wanneer neemt de gemeente/politie haar verantwoordelijkheid? Er maken zoveel kinderen op de fiets gebruik van deze weg. Het wachten is op een serieus ongeluk

1 juli 2020 om 15:20

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.