De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 23 oktober, 2020

woensdag 09 september 2020

Nieuws:

Monument in de berm van de Rijksstraatweg moet jonge snelheidsduivels waarschuwen

Door: Redactie

In de berm van de Rijksstraatweg, nabij stadion Esserberg te Haren, wordt sinds 8 maart een gedenkteken in stand gehouden door jonge vrienden van Ramon Smid en Tim van der Vinne. Deze twee jonge automobilisten verongelukten op die plaats. Beiden overleefden de klap, die zij met een Audi tegen een boom maakten, niet.

In Haren de Krant van september vertelt één van de vrienden waarom zij dit monument belangrijk vinden en willen behouden. Het moet een ‘reminder’ worden voor jonge automobilisten, die er een sport van maken om met ongekend hoge snelheid door bebouwde kommen te rijden. De omgekomen jongens deden dat ook en hebben dit met hun leven moeten bekopen. De vriendengroep zegt door het ongeluk tot inkeer te zijn gekomen. “Sinds 8 maart geen agressief rijgedrag meer voor mij”, zegt één van hen. “Absurd hard rijden is er niet meer bij. Met dit gedenkteken willen we andere jongeren waarschuwen: dit kan er gebeuren.” Volgens de vriend was Ramon, die de auto bestuurde, een goede chauffeur. Maar toch ging het mis, met fataal gevolg.

De krant verschijnt 23-25 september. In het artikel gaat de gemeente in op de vraag of zo’n monumentje wordt gedoogd.

4 reacties

T de W zegt:

Volgens mij hebben ze er nog niet veel van geleerd………..

9 september 2020 om 09:42
transferium zegt:

Het was inderdaad een tijdje rustig, maar inmiddels zijn de meeste het alweer vergeten en willen weer dapper laten zien hoe snel hun autootje rondjes kan spinnen en optrekken op het transferium.
En vergeet niet dat gas geven in zn vrij vet stoer is…

9 september 2020 om 13:39
InwonerVanHaren zegt:

Een heel dure les! En daar laat ik het maar bij.

9 september 2020 om 14:36
Roy van der wijk zegt:

Nou ik ken er genoeg die er van hebben geleerd ik ben deze 2 jongens kwijt geraakt en zulke mensen zijn er niet veel als ik wat hulp nodig had kwamen ze langs ze stonden voor iedereen klaar als jullie niks anders te melden hebt reageer dan niet

14 september 2020 om 19:16

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.