De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 januari, 2021

donderdag 02 juli 2020

Nieuws:

Op station Haren is het eeuwig 15.04 uur. Wie gaat de klok repareren?

Door: Redactie

De stationsklok van Haren geeft een verkeerd signaal af. Alsof de tijd in Haren stilstaat. Sinds enkele maanden staat de klok op 15.04 uur.

Terwijl in Haren de tijd allerminst is blijven stilstaan bleef het op het Stationsplein 15.04 uur. Wie zou dit moeten herstellen? We hebben navraag gedaan bij ProRail en we zaten direct aan het goede adres. Een woordvoerder laten weten dat de stationsklok valt onder hun verantwoordelijkheid. Kennelijk heeft half Haren gedacht dat er wel een melding gedaan zou zijn over de defecte klok, maar dat bleek niet het geval. Dan wordt er dus ook niets gerepareerd.

ProRail heeft toegezegd de klok te gaan inspecteren en indien nodig te repareren.

5 reacties

antoine zegt:

Weer stuk of nog stuk? https://www.oogtv.nl/2020/01/herstel-kapotte-klok-op-station-haren-nogal-lastig/

2 juli 2020 om 10:46
maanden? zegt:

Sinds enkele maanden? Al jááááren.

2 juli 2020 om 14:19
rolf zegt:

Waarom word dat gebouwtje niet omgebouwd tot openbaar toilet. Heeft het weer een functie en help je weer iemand aan een baan. Nu dient het alleen als schuilplaats voor de regen of een hangplek voor jeugd

3 juli 2020 om 15:51
WdH zegt:

Vreemd verhaal. Een stationsklok wordt aangestuurd door de centrale atoomklok in Mainflingen (Dld.). De kabel die defect is geraakt verbindt het atoomkloksignaal, wat wordt ontvangen via een DCF77-ontvanger, met de stationsklok. Bij verschillende electronicawebsites kun je deze kleine ontvangers voor een paar tientjes kopen. Het is slechts een printplaatje met een antenne van 5 centimeter, dus als men deze rechtstreeks in de klok plaatst is geheel geen kabel meer nodig.

4 juli 2020 om 22:55
rolf zegt:

Waarom maakt men niet een mooi openbaar toilet van het gebouw. Help je iemand aan het werk. Nu is het alleen maar schuilplek voor de regen en hangt er geregeld jeugd in rond

6 juli 2020 om 16:13

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.