De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 19 Juli, 2019

zaterdag 26 januari 2019

Nieuws:

Opsporingsfilm Rob Huter Haren

Door: Sales

Het Harense bedrijf We Shoot It heeft belangeloos een reportage gemaakt om het zoeken naar de Harense Rob Huter te ondersteunen. De heer Huter is sinds 29 december 2018 spoorloos. Kijk naar de film en deel deze. Door een vergissing van de redactie is in de film een onjuist nummer van de tiplijn van de politie vermeld. Het juiste nummer is 0800-6070.

7 reacties

InwonervanHaren zegt:

M’n complimenten voor de uitvoering en dit initiatief!

26 januari 2019 om 12:44
Maurice zegt:

Het is moeilijk te zien van welke kant de heer Huter de winkel binnenkomt. Hij lijkt niet van links of rechts te komen (de plek waar je normaal gesproken je eigen fiets zou parkeren), maar recht op de winkel af te lopen. Wetende dat hij van Gro-bikes aan de Korreweg kwam zou dit een logische aanlooproute zijn. Zou het mogelijk zijn dat hij helemaal niet op de fiets in Groningen is geweest, maar in Haren in de bus naar Groningen is gestapt? Wellicht met de achterliggende gedachte om op de nieuwe fiets weer terug naar Haren te rijden. Misschien dat de camerabeelden van meneer’s vertrek uit de winkel iets van duidelijkheid over zijn richting kunnen geven. Wat was de reden dat meneer niet direct zijn nieuwe fiets heeft meegenomen? Was dat omdat de nieuwe fiets nog rijklaar gemaakt moest worden of omdat meneer zelf op de fiets was? Misschien kunnen de medewerkers van de fietsenzaak zich dat nog herinneren.

Redactie zegt: de politie heeft de complete beelden bekeken. Uw suggesties worden door politie gelezen. Politie leest mee.

26 januari 2019 om 19:13
Gerlinda zegt:

Hallo,
Is het gebied van Kardinge volledig doorgekamd met mensen van de politie en honden? Er zijn nl. veel dichtbegroeide bosjes en waterplassen in dat gebied. Als buurtbewoner van Beijum die regelmatig wandelt daar, heb ik een dergelijke zoekactie nog niet gezien (enkel een zoekhelicopter en een auto van de politie op de begaanbare weg). Ga ajb zoeken met mankracht in de bosjes daar.

Redactie zegt: er is met een helicopter gezocht rond Noorddijkerweg. Verder (nog) niet met een heli.

26 januari 2019 om 21:46
Bert zegt:

Zijn er camerabeelden beschikbaar van passagiers in bussen die van Haren naar Groningen reden tussen 11.10 en 13.30u? Heeft Robert Huter een OV-chipkaart?

27 januari 2019 om 10:38
Ria zegt:

@maurice, zoiets dacht ik ook, misschien had hij ergens de fiets gelaten op een bepaald punt en is hij met het OV verder gegaan. Of is hij met de fiets naar het CS gegaan om vanuit daar de trein naar Haren te pakken, er stond nogal een windje die dag geloof ik. Misschien ver gezocht maar mijn wijlen vader fietste vaak een lang stuk, zette de fiets op de standaard en ging langs een talud een stukje lopen. Hij zette de fiets nooit op slot (goed van vertrouwen) tot de fiets een keer gejat werd. Zoiets kan meneer ook overkomen zijn. Misschien zoeken naast taluds?

27 januari 2019 om 14:09
Gert zegt:

Wat mij opvalt; is er niet een recentere foto van Rob, want op die bewakingsbeelden ziet die er toch behoorlijk anders uit dan op de foto die ik overal zie. Ik denk niet dat ik hem daarvan zou herkennen als ik hem tegen zou komen… Ander punt; je ziet toch duidelijk op de camerabeelden dat die wel degelijk een bril draagt..

28 januari 2019 om 23:53
Antoine zegt:

@Maurice e.a.: op de bewegende beelden die op de facebook pagina van de politie staan, is te zien hoe dhr. Huter van links komt en zijn handschoenen uit doet voordat hij de winkel binnengaat. Dat wijst er sterk op dat hij gewoon op de fiets is gekomen.

https://m.facebook.com/pages/category/Police-Station/POLGroningen/posts/

29 januari 2019 om 16:41

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.