De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 6 Juni, 2020

maandag 21 oktober 2019

Nieuws:

Petitie tegen heffen hondenbelasting

Door: Redactie

Hondenliefhebbers in Ten Boer, nu ook onderdeel van de gemeente Groningen, zijn een petitie gestart tegen het invoeren van hondenbelasting. Voorheen waren Haren en Ten Boer gevrijwaard van deze belasting.

Michel Mooiman uit Ten Boer en Henny Huizinga uit Garmerwolde hebben de petitie Groningers tegen hondenbelasting opgestart. Na drie dagen zijn er al meer dan 1000 handtekeningen verzameld maar meer is van harte welkom, zeggen ze. Iedereen die deze vorm van belasting wil afschaffen wordt uitgenodigd om te tekenen. De initiatiefnemers denken dat er ook in Haren veel bezwaren leven tegen het invoeren van hondenbelasting.

De petitie staat open voor iedereen: https://hondingroningen.petities.nl/

5 reacties

WdH zegt:

Graag ook een petitie tegen (weer een) verhoging van de OZB dan. De gemeente heeft extra geld nodig vanwege de torenhoge uitgaven in het kader van allerlei idiote plannen. Al met al geen ontkomen aan lastenverhoging voor de burger dus.

21 oktober 2019 om 12:03
Timmer zegt:

Waarom hondenbelasting en geen kattenbelasting ,die beesten schijten overal maar dat word niet opgeruimd door de eigenaren

21 oktober 2019 om 13:22
WdH zegt:

@Timmer, goed idee! Dan paarden-, pony en schapenbelasting ook niet te vergeten. Straks hebben we nog een geldoverschot in de gemeente…

21 oktober 2019 om 15:30
Laura zegt:

Goed initiatief! De hondenbelasting is een onzinbelasting. Het geld verdwijnt in de pot voor algemene middelen. Er wordt niets voor honden of tegen hondenoverlast van gedaan. In heel veel gemeenten is deze belasting inmiddels afgeschaft. Maar de gemeente Groningen houdt het maar aan, sterker nog, het wordt volgend jaar verhoogd. Om hun gat in de begroting mee te dichten.

Ik betaal met alle plezier hondenbelasting, maar zie dan wel graag meer afvalbakken verschijnen waar ik mijn keurig opgeruimde hondenpoep kwijt kan. Nu loop ik er vaak helemaal mee naar huis, en verdwijnt het in de kliko; en daar betaal ik ook al voor.

22 oktober 2019 om 20:32
Geenfusie zegt:

Het zoveelste voorbeeld van het feit dat er geen sprake is van een fusie maar van een vijandelijke overname van de gemeentes Haren en Ten Boer. Volgens mij zou je bij een fusie samen naar nieuwe regels, tarieven e.d. moeten zoeken maar hier lijkt meer sprake te zijn van dicteren door de ‘oude gemeente Groningen’. Let op. OZB gaat omhoog om gaten te denken in de begroting en het zal niet lang meer duren voordat betalen voor afval per kilo ook wordt afgeschaft.

24 oktober 2019 om 01:30

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.