De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 20 februari, 2020

vrijdag 07 september 2018

Nieuws:

Rechtbank stelt ondernemers in het gelijk inzake Meerwegbrug

Door: Redactie

Gisteren vond er een kort geding plaats tussen De Rietschans & Strandpaviljoen Paterswoldsemeer en de Provincie Groningen. Inzet van het kort geding was de geplande stremming van de Meerwegbrug van 8 september tot 2 oktober 2018. De Rietschans & Strandpaviljoen Paterswoldsemeer wilden namens het ondernemers- en bewonerscollectief middels dit kort geding een betere afstemming en planning afdwingen, zodat bedrijven (zowel horeca als agrarische bedrijven) zo min mogelijk geraakt worden in hun drukke seizoen. De voorzieningenrechter in Groningen heeft in kort geding de ondernemers langs het Paterswoldsemeer respijt gegeven. De rechter vindt dat de Provincie onvoldoende de noodzaak heeft onderbouwd om volgende week te starten met het renoveren van de Meerwegbrug. Doordat de brug weken gestremd zal zijn verwachten de ondernemers schade.

De voorzieningenrechter heeft geconstateerd dat de Provincie Groningen haar standpunten onvoldoende onderbouwd heeft en heeft derhalve besloten dat er op woensdag 19 september een voortgezette mondelinge behandeling plaats zal vinden met als doel vast te stellen of de Provincie bij de planning en uitvoering van de werkzaamheden aan de brug voldoende rekening heeft gehouden met gerechtvaardigde belangen van De Rietschans & Strandpaviljoen Paterswoldsemeer.

Dit betekent dat de brug morgen niet gesloten zal worden voor het verkeer en dat eerst de uitkomst van de behandeling op 19 september afgewacht zal moeten worden.

1 reactie

Piet zegt:

En wie gaat voor de vertraging en extra kosten opdraaien? Piet particulier zeker…
Eerste klas plek aan het meer gekregen en nu (……red)??
Zo dat lucht op:)

11 september 2018 om 14:56

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.