De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 19 April, 2024

vrijdag 18 oktober 2019

Nieuws:

Repair Café in MFC Mellenshorst op 26 oktober

Door: Redactie

Op zaterdag 26 oktober van 10:15-12:30 uur wordt opnieuw een Repair-café georganiseerd in het buurtcentrum de Mellenshorst op de Waterhuizerweg 36 te Haren. Wegens de populariteit van het Repair Café Haren zoekt men nieuwe vrijwilligers die kennis en ervaring hebben met het repareren van elektrische en elektronische apparatuur. Wie belangstelling heeft kan een email sturen naar repaircafeharen@gmail.com of langskomen bij een Repair Café om kennis te maken.

Naast de reguliere activiteiten is er nu ook een Berendokter aanwezig. Velen van ons raken zodanig gehecht aan de beer uit onze kindertijd dat wij later ons er niet toe kunnen brengen om de beer weg te doen. Eén oplossing is de lievelingsbeer door te geven aan één van de kleinkinderen maar vaak ziet de beer er zo gehavend uit dat het doorgeven onfatsoenlijk lijkt. Daar heeft het Repair Café nu een oplossing voor: De Berendokter. Een afgescheurd oor of een verloren oog, het wordt allemaal met liefde en deskundigheid hersteld.
Het café biedt de mogelijkheid aan de bewoners van Haren om kleine reparaties uit te voeren samen met een vrijwilliger, die ervaring heeft in het desbetreffende vakgebied. Deze diensten zijn eveneens gratis, maar donaties worden op prijs gesteld.

Geef oude laptops een nieuw leven

Op het café bestaat de mogelijkheid om oude laptops in te leveren die niet meer functioneren omdat ze vastgelopen zijn of verouderde operating systems hebben (Windows 98/XP). Deze apparaten kunnen vaak worden voorzien van de gratis Linux operating system die minder geheugen vereist dan de nieuwste Windows versies. Laat ze niet werkeloos in de kast staan want ze kunnen een nuttig tweede leven hebben voor eigen gebruik of voor iemand anders.

Help voorbereiden
Voor de vrijwilligers die de elektroapparatuur repareren kan het nuttig zijn als u van tevoren meldt welk apparaat gerepareerd moet worden en wat de klachten zijn. Als u andere kapotte spullen wilt repareren die buiten deze categorie vallen, kunt u deze het beste van tevoren aanmelden door een mail te sturen aan repaircafeharen@gmail.com zodat men het juiste gereedschap mee kan nemen.

Kledingreparatie
Deze maand is het ook weer mogelijk om kleine kledingreparaties uit te voeren met behulp van deskundige naaisters. Hoewel succes niet gegarandeerd is blijkt heel vaak dat kapotte spullen nog weer gemaakt kunnen worden. Meedoen als vrijwilliger? Meldt u aan ter plekke of stuur een mail aan: repaircafeharen@gmail.com

Geen reacties

Wilt u reageren?




Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Gemeente wil vreemdparkeren in woonwijken ontmoedigen. Bent u het daarmee eens?

Ga naar het Poll archief