De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 18 september, 2020

donderdag 26 maart 2020

Nieuws:

Slagerij Martin Dijk improviseert: vrijdag 10.00 uur start de verkoop weer

Door: Redactie

Hij moet net als alle ondernemers nu improviseren om zijn klanten te blijven bedienen: slager Martin Dijk aan de Kerkstraat in Haren. Maar bij hem is het geen Coronacrisis die hem parten speelt, maar de brand van 16 maart, die voor ‘tonnen’ aan rookschade heeft veroorzaakt. Vrijdag 27 maart rond 10.00 uur start hij de verkoop weer vanuit een marktwagen voor de deur.

“We moeten vandaag en morgen vroeg nog van alles regelen”, zegt Dijk. “Verpakkingsmateriaal en schalen moeten nog binnenkomen. En we gaan vrijdag om 7.00 uur hard aan het werk om het vlees te snijden en verkoopklaar te maken. De wagen krijgt nog stickers, we doen er alles aan om onze klanten ondanks alles producten van topkwaliteit te leveren.”

Dijk klinkt weer strijdbaar en vol passie voor zijn vak. Daar is het aan te danken dat Harense consument niet lang meer verstoken zal blijven van eersteklas vleesproducten. De brand op 16 maart heeft het pand weliswaar niet in de as gelegd, maar de rookschade maakte vrijwel de gehele inventaris waardeloos. Dijk spreekt van een schade van ‘enkele tonnen’. Over verzekeringspolissen heeft hij het eerst niet, want nu is hij druk met improviseren om de ‘slagerij op wielen’ vrijdag open te krijgen.
Vaste (en losse) klanten weten hopelijk vrijdag de weg naar de Kerkstraat weer te vinden.

Foto: Donderdag is de verkoopwagen gearriveerd in Haren. Met man en macht wordt geprobeerd deze winkel op wielen vrijdag 27 maart operationeel te krijgen.
Foto onder: de brand van 16 maart (foto 112Groningen/Haren de Krant)

4 reacties

rolf zegt:

Omdat het een kraam is vraag ik me af doen ze dan alleen op bestelling? of kan je bij de kraam gewoon kopen? want zo te zien ook niet veel ruimte om die 1.5 meter te garanderen.

26 maart 2020 om 16:28
Martin zegt:

Beste Rolf,
aan beide kanten van de kraam worden sta tafels geplaatst met daarop desinfectiemiddelen, door het plaatsen van deze tafels kunnen we de afstand van 1,5 meter garanderen, ook wij houden ons aan het advies en de regels van het RIVM.
tevens communiceren we via aanwezige flyers aan de klant wat de spelregels zijn, zodat we dezelfde richtlijnen hanteren als de groot winkel bedrijven

26 maart 2020 om 20:26
Harenaar zegt:

Mooi dat onze slager weer verder kan, maar zou het niet logischer zijn om één van de vele leegstaande winkelpanden als tijdelijke lokatie te gebruiken? Of willen de vastgoedeigenaren daar niet aan meewerken?

27 maart 2020 om 09:20
rolf zegt:

@harenaar dat lijkt wel mooi, maar dan moet de slager veel geld gaan investeren voor een winkel die misschien maar een paar maanden open is (virtrines, koeling enz. enz. ). U moet niet vergeten dat alle apparatuur in de winkel nl ook rook- en eventueel waterschade heeft. Dan is als je een kraam kan krijgen waar alles al in zit een makkelijkere en denk ik ook goedkopere oplossing

27 maart 2020 om 15:20

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.