De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 20 februari, 2020

zondag 15 september 2019

Nieuws:

Stichting legt uit hoe men landelijk gebied Haren wil bewaken: 19 september

Door: Redactie

De Stichting Landelijk Gebied Haren is een vervolg op de Stichting Scharlakenring (ooit opgezet door het groene geweten van Haren, Thijs Duijm) en de Stichting Behoud Landelijk Gebied Harendermolen.

Beide stichtingen bewaakten een flink gebied aan de zuidkant van Haren. Dat gebied wordt nu uitgebreid richting Glimmen, Noordlaren en Onnen. Feitelijk richt men zich op de gehele voormalige gemeente Haren. Tezamen gaan zij nu verder als de Stichting Landelijk Gebied Haren. Het valt te verwachten dat deze club (waar nodig) een serieuze beïnvloeder zal zijn van Groningse plannenmakers. De betrokkenen hebben vaak een juridische, dan wel ‘groene’ achtergrond en laten zich niet snel afschepen door overheden.

Op 19 september om 19.30 uur presenteert de stichting zich aan belangstellenden in ‘t Clockhuys.

2 reacties

Jan zegt:

Goed om te vernemen dat mensen hun vrije tijd steken in het bewaken van het onder druk staande tussengebied. Over een paar maanden start men met de bouw van bijna 70 woningen op de voormalige hockeyvelden van hockeyclub HMC (achter het Maartenscollege). Weer een mooi stukje tussengebied bebouwd.

15 september 2019 om 21:34
Bewoner zegt:

@Jan, klopt en dus ook nóg meer verkeer erbij. Het is hier onderhand een en al blik. Soms is het zo druk dat een kleinigheid als een geparkeerde vrachtauto al genoeg is om het vast te laten lopen. Bouwen is lucratief want de postzegelkavels gaan voor goud geld over de toonbank. Maar over de ontsluiting is niet op te lossen, dus laat men het er bewust op aankomen. De oversteekpunten van het fietspad langs de Kerklaan ter hoogte van de Dilgtweg en de Esserweg worden met dat nieuwe wijkje ook nog gevaarlijker. Ook niet over nagedacht. Men had bij de herinrichting van de Kerklaan het fietspad en de rijbaan moeten omwisselen. Dan blijven de fietsers en de auto’s uit elkaars vaarwater.

18 september 2019 om 16:52

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.