De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 18 september, 2020

maandag 03 augustus 2020

Nieuws:

Vlag ‘dekt de lading niet’: aan Molenweg is geen openbare parkeerplaats (met update)

Door: Redactie

Wie voor het eerst in Haren komt zou door de wegwijzer boven de Molenweg weleens op het verkeerde been gezet kunnen worden.

De banieren, die door Ondernemend Haren boven de weg zijn opgehangen, verwijzen naar parkeerplaatsen in het centrum. De actie maakt deel uit van maatregelen om het winkelend publiek gastvrij te ontvangen. De verwijzing aan de Molenweg kan echter beter snel worden verwijderd. Die klopt niet. De pijl wijst de gast door een poortje naar een private parkeerplaats van bewoners en ondernemers. Daar geldt dus ook geen ‘betaald parkeren’ regime. Of het kleine terrein werkelijk verboden gebied is voor automobilisten is niet geheel duidelijk, maar het is niet de bedoeling dat deze parkeerplaats deel uitmaakt van het parkeergebied in het centrum van Haren.

Update: Daphne de Haan van Ondernemend Haren was wel verbaasd toen ze de publicatie op deze website las. Ze had nog geen klachten ontvangen over de banier boven de Molenweg. Ze snapt de verwarring nu wel, maar tekent aan dat deze banier was bedoeld om mensen te verwijzen naar de parkeerplaats Haderaplein. Min of meer toevallig is deze net opgehangen ter hoogte van het genoemde ‘poortje’. Ze zegt dat Ondernemend Haren actie zal ondernemen om de banier te verwijderen of te verplaatsen.

6 reacties

antoine zegt:

Ik verbaasde me ook al over dat banier, zowel over de plek waar het hangt als over de aanduiding P-Molenweg. Het lijkt nu alsof je bij de rotonde linksaf een parkeerterrein zult aantreffen.

3 augustus 2020 om 12:04
Joke zegt:

Zijn de bewoners van de Molenweg hier gevraagd of ze met de aanduiding Molenweg wel akkoord zijn? Volgens mij heb je voor parkeren aan de Molenweg een vergunning nodig. Nu lijkt het alsof de vergunning niet meer nodig is. “gastvrij” onthalen is ook gratis parkeren. Dat lijkt me beter dan banieren op te hangen!

is dit een poging van ondernemend Haren om het gemis straks aan 150 parkeerplaatsen te verdoezelen? Straks als de ALDI alles achter een hek heeft geplaatst vervallen deze parkeerplaatsen. Waar was Ondernemend Haren toen er gesproken werd over de invulling in het centrum door de gemeenteraad?

4 augustus 2020 om 11:50
Rolf zegt:

Sorry maar als ondernemend Haren echt had willen wijzen op het Haderaplein voor parkeren had de banner een paar meter eerder moeten hangen voor de afslag bij het Gemeentehuis. Nu idd verwarrend.

6 augustus 2020 om 11:47
Peter zegt:

@Rolf,
En dan had er op moeten staan “P Haderaplein”.

Ik snap het ook niet zo goed.
Veel goedbedoelde acties van Ondernemend Haren leiden tot (naar mijn idee) verrommeling van het straatbeeld:
‘Rondje Haren’, met de diverse zuilen;
De diverse ‘bloempotten’ in de Brinkhorst;
Advertentiebaniers bij de Rotonde Emmalaan/Rijksstraatweg;
Deze parkeerplaatsaanduidingen

7 augustus 2020 om 09:32
rolf zegt:

@peter ben het met je eens. Als Ondernemend haren echt wat wil doen laat ze dan bv eens wat doen aan iedereen die maar blijft fietsen over de brinkhorst, terwijl dit een voetgangersgebied is. Hier ergeren ook de winkeliers aan de brinkhorst zich groen en geel aan

7 augustus 2020 om 13:58
Renate zegt:

Beste Peter en Rolf,
Wat ontzettend zuur van jullie. Hoe fijn is het dat er een paar mensen iets met de pot van Ondernemend Haren doen. Natuurlijk is de ene actie beter dan het andere, maar om dit zo af te kraken.
Dat er leegloop in Haren is, is een ding wat zeker is. Hoe fijn is het dat er dan een groepje mensen op staat en daarmee aan de slag gaat. Mensen die zich in inzetten om Haren tot een leuk winkelgebied te maken.
Ik wil hierbij juist mijn complimenten maken voor alle inzet

15 augustus 2020 om 14:43

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.