De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 15 April, 2021

woensdag 17 februari 2021

Nieuws:

Welke problemen moet de Sint Nicolaasschool overwinnen?

Door: Redactie

Dat was schrikken op 8 december. Een anonieme bron had een messcherpe mail gestuurd naar de redacties van lokale kranten om letterlijk uit de school te klappen. Op de Sint Nicolaasschool in Haren waren volgens de bron ‘verhoudingen verstoord’, was de directeur ‘de laan uitgestuurd’, werd door het bestuur ‘informatie achtergehouden’ en was ‘de sfeer om te snijden’. Kortom, volgens de onbekende tipgever werd het tijd om deze situatie in de openbaarheid te brengen. Wat is er aan de hand op deze Excellente School?

Directeur drukte stempel
Het Harener Weekblad publiceerde het verhaal een week later en baseerde zich geheel op ‘het lek’ in de school. Helaas kreeg de verslaggever voor wederhoor nul op het rekest van het schoolbestuur. Er werd daarom alom gedacht: ’Waar rook is, is vuur’. Haren de Krant zoekt nu alsnog naar het vuur en wil weten wat er speelt bij de bekende school. Om dat te begrijpen moeten we terug naar de periode 2016-2020. Alice Duursma was de directeur, die de school al sinds 2002 leidde. Ze noemt haar aanpak zelf achteraf ‘top down’ en daarmee heeft zij aantoonbare successen geboekt. De school aan de Beatrixlaan groeide en moest zelfs omzien naar een nieuw gebouw aan de Westersedrift voor 430 kinderen.

In Haren de Krant, die deze week wordt verspreid, leest u wat er mis is gegaan, maar vooral ook hoe het bestuur de school opnieuw gaat uitvinden met een nieuwe bestuursmodel.

Krant niet ontvangen 20 februari? Kijk online (Krant Online) of haal een exemplaar bij Total Winterwerp of Pater Schoenreparaties.

Foto: Bestuurslid Eric Schenkel erkent fouten, maar geeft ook een context aan de problemen van 2020.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.