De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 18 september, 2020

maandag 29 juni 2020

Nieuws:

Zorgbestuurder: “Leg uw frustraties over corona niet neer bij zorgmedewerkers”

Door: Redactie

Zorgbestuurder Roeli Mossel van de NNCZ, waar De Zonnehof in Haren onder valt, doet een beroep op familie van ouderen om een beetje lief te zijn voor zorgmedewerkers. In haar gastencolumn op deze homepage merkt zij op dat er nogal wat mensen zijn, die hun frustratie over de coronamaatregelen afreageren op zorgmedewerkers die gewoon hun opdracht uitvoeren.

Ze stelt dat de zorg niet de schuld heeft van corona en ook niet de bedenker is van de maatregelen. Ze wil graag meedoen aan een debat over de mogelijke gang van zaken als er een tweede golf mocht komen.

Niet alleen in De Zonnehof, maar ook bij andere woonzorgcentra voor ouderen, is de sfeer soms wat grimmig aan het worden. Familie heeft steeds minder begrip voor de lockdown, waardoor zij hun dierbare al maanden niet hebben kunnen zien. En nu er een versoepeling is van de bezoekregeling ontstaat er een ‘grijs gebied’ waarin regels soms verschillend worden geïnterpreteerd of waar fouten worden gemaakt in de uitvoering ervan. Op die grimmige sfeer doelt Mossel waarschijnlijk in haar column.

Wie het openbaar debat zou moeten starten over de werkwijze voor het onverhoopte geval er een tweede corona-golf over ons land zal komen is niet duidelijk. Wellicht ligt er een rol voor Actiz, de koepelorganisatie van de ouderenzorg. Lees de column: https://www.harendekrant.nl/nieuws/gastencolumn-zorg-door-roeli-mossel-bestuurder-nncz-de-zonnehof/

3 reacties

Huub van 't Hek zegt:

Verpleeghuiszorg is een verdienmodel. Jaarlijkse opbrengst: € 30.000.000,– . Het in stand houden van dat model en de opbrengsten ervan moet onder alle omstandigheden overeind blijven. Ook tijdens de Corona crisis. Geen beschermende maatregelen voor de werkenden in de verpleegzorg. Het onthouden van elk menselijk contact aan de bewoners van het verpleeghuis. Daarmee is het eenzaamheidsvirus gecreëerd. Aan dat virus zijn veel meer mensen overleden dan aan het Corona virus. Omdat de bestuurderen zichzelf nooit hebben laten zien, is het niet meer dan logisch dan dat wij ons beklag doen bij de mensen die voor onze ouders en grootouders zorgen. In geval van een tweede golf is er beterschap beloofd. Het had mw. Mossel gesierd als zij daarover in haar column haar verontschuldigingen zou hebben aangeboden.

30 juni 2020 om 09:35
Peter zegt:

“Omdat de bestuurderen zichzelf nooit hebben laten zien, is het niet meer dan logisch dan dat wij ons beklag doen bij de mensen die voor onze ouders en grootouders zorgen. ”

U vindt het dus ook volkomen normaal dat een politieagent uitgescholden wordt, terwijl hij zijn werk doet, door een demonstrante die niet mag demonstreren (op last van de burgemeester).

U vindt het dus volkomen normaal dat ik de eerstvolgende keer mijn beklag ga doen bij de caissière van de Jumbo vanwege het feit dat ik niet gratis mag parkeren.

Etc?

30 juni 2020 om 12:38
Carolien de Bruyn zegt:

Het zorgpersoneel van de Zonnehof is ook niet correct tegen bewoners, en dan mag daar niet over gesproken worden?? Dan is het wel erg sneu dat dat door het coronavirus zou komen?
Ik denk dat Roelie Mossel eerst wel eens mag informeren naar de zorg daar, i.p.v. dit artikel te plaatsen!

ps: over grimmig gesproken je zou je eigen ouders daar maar hebben zitten!!!

Redactie zegt: We hebben de identiteit van deze persoon niet kunnen achterhalen. We plaatsen deze reactie desalniettemin, omdat de grenzen van fatsoen niet worden overschreden. De kritische opmerkingen komen geheel voor rekening van de schrijver.

1 juli 2020 om 12:01

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.