De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 5 december, 2020

woensdag 21 oktober 2020

Nieuws:

15 maanden cel geëist tegen ontuchtpleger in Haren

Door: Redactie

De Peter Petersenschool was vorig jaar in rep en roer toen bleek dat een 59-jarige gastdocent uit Haren twee kinderen van 6 en 7 jaar had betast. De man werd aangehouden en tijdelijk opgesloten in afwachting van nader onderzoek. De man heeft bekend.

Op scholen, ook in Haren, begeleidde hij kinderen die extra aandacht nodig hadden. In de rechtszaal werd duidelijk hoe hij in elkaar zit: zijn houding als volwassene (en het kind in hem) gingen door elkaar heen lopen. De Officier van Justitie achtte met die motivatie de kans aanwezig dat de man het nog eens zou doen. In de rechtszaal hebben de ouders van de betaste kinderen verteld welke impact de gebeurtenis heeft gehad. Ze vinden het heel vervelend, dat de verdachte weer in Haren is komen wonen en zij hem dus op straat zomaar kunnen tegenkomen.

De Officier van Justitie eiste 15 maanden cel, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Bovendien wordt geëist dat hij zich gedurende een proeftijd van drie jaar niet in Haren laten zien in de woonwijken van de slachtoffertjes. In die periode zou hij ook niet met minderjarigen mogen werken. Het OM verzoekt de man dringend om uit Haren te vertrekken en elders te gaan wonen. Uitspraak over twee weken.

Bron: dvhn

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.