De krant die je leest van A tot Z
Zondag 19 september, 2021

maandag 23 november 2020

Nieuws:

Asielzoeker met Corona kort ‘op de loop’ in Haren

Door: Redactie

Dagblad van het Noorden meldt dat vorige week een asielzoeker met Corona de benen heeft genomen door over het hek te klimmen van de tijdelijke opvang aan de Emmalaan in Haren.

In het voormalige Postiljon Hotel worden tussen 60 en 100 asielzoekers met Corona opgevangen. Als zij niet meer besmettelijk zijn keren ze terug naar hun reguliere opvang. Verontruste buren maakten destijds bezwaar tegen de komst van het tijdelijke opvangcentrum, omdat ze bang waren dat asielzoekers zich in de wijken rondom zouden begeven. De Coa, die de opvang heeft ingericht, zorgt voor 24-uurs toezicht en beveiliging. De asielzoeker die wegliep is door beveiligers aangehouden. Daarna is hij teruggebracht naar Ter Apel. Volgens Dagblad van het Noorden heeft de Coa het incident bevestigd.

3 reacties

WdH zegt:

Goh, dit hadden we niet zien aankomen… Wat doen die ‘bewakers’ daar op het terrein, de hele tijd TV kijken en klaverjassen? Deze asielzoekers hebben niets te verliezen en vervelen zich rot, dan kan je toch op je vingers natellen dat je ze al haast aan een ketting moet vastleggen om ontsnappen te voorkomen. Breng ze dan dus niet onder in een dicht bewoond gebied met vele kwetsbare inwoners, maar deze boodschap kwam blijkbaar niet over. Het is te hopen dat er geen besmetting heeft plaatsgevonden bij inwoners die de regels wel serieus nemen.

23 november 2020 om 13:41
Ben zegt:

Tja, toen wij het vluchten als reëel mogelijk achtten in de bijeenkomsten werden we door de wethouder en de COA als het ware uitgelachen en afgedaan als niet mogelijk.
En dat terwijl er uit ervaring de vragen en zorgen voorgelegd werden

De opgelegde grote slagvaardige gemeente Groningen kan alles beter regelen en de toegewezen taken veel beter aan.

keer op keer is het tegendeel waar.

23 november 2020 om 15:49
peter zegt:

Hoeveel dorpsbewoners zouden we op straat tegen komen die eigenlijk in quarantine zouden behoren te zitten?

24 november 2020 om 08:44

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.