De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 5 december, 2020

maandag 19 oktober 2020

Nieuws:

Actueel: De Dilgt tijdelijk gesloten tijdens preventieve testronde

Door: Redactie

Woonzorgcentrum De Dilgt in Haren is vanaf maandagmiddag per direct geheel gesloten voor bezoekers. ZINN gaat alle bewoners en medewerkers preventief testen, omdat vandaag opnieuw een Coronabesmetting is vastgesteld. Een tijdelijke bewoner van de afdeling revalidatie heeft Corona.

Dit nieuws volgt op de besmetting van negen bewoners en vijf medewerkers elders in het gebouw, op de afdelingen 1 t/m 4 voor mensen met dementie. ZINN zegt het zekere voor het onzekere te willen nemen, daarom heeft het crisisteam besloten de locatie hermetisch af te sluiten. De testronde, waarbij dus honderden bewoners en medewerkers zo snel mogelijk getest moeten worden, mag een logistieke operatie van formaat heten. ZINN heeft sinds augustus een eigen testunit.

Welke gebouwen zijn tijdelijk dicht?
De sluiting geldt zowel het hoofdgebouw van De Dilgt als de gebouwen De Cirkel, Mozart, Bach en Verdi. De sluiting geldt niet voor de woongebouwen Chopin, Brahms en Vivaldi. Zo staat in een brief van algemeen directeur Carry de Niet te lezen. Zij benadrukt dat het naar verwachting zal gaan om een zeer korte periode van sluiting, totdat duidelijk is geworden of de besmettingen kunnen worden ingedamd.

2 reacties

Peter zegt:

Het is onzinnig om mensen zonder klachten te testen. Onze minister VWS heeft meerdere malen herhaald: alleen testen bij klachten.
Nu moeten ouderen verplicht een pijnlijke test ondergaan (onder dwang, dus in strijd met de wet waarbij bij elke medische handeling toestemming nodig is), terwijl ze het recht ontnomen wordt om eigen familie te zien.
Dit besluit is niet volgens de RIVM richtlijnen!
Logisch en wettelijk toegestaan zou zijn om eigen werknemers te testen. Dus niet de bewoners onder dwang terwijl deze geen klachten hebben!

Redactie zegt: In ons artikel staat dat ook medewerkers preventief worden getest.

20 oktober 2020 om 01:02
jodelie zegt:

@ Peter: Mijn moeder woont in de Dilgt en vindt het totaal niet leuk maar noodzakelijk en logsich om preventief getest te worden. Ook de medebewoners niet. Het is zoals het is. We mogen even, een paar dagen tot de uitslagen bekend zijn, niet op bezoek inderdaad. Maar ook dat is omdat wij niet besmet willen worden of willen besmetten.
@ redactie: Alle bewoners worden getest dus, samen met het personeel…

20 oktober 2020 om 11:07

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.